Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Faizi yüzde 12'ye kadar düşürdük ama yetmez daha da indirmeliyiz" dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.
Erdoğan burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
"Milletimize bedel ödetecek kararlar almadık"
Konuşmasında Türkiye'nin ve dünyanın zor zamanlardan geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ekonomisinin dünya ile bağlantılı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin krizleri savuşturmasında ahilik kültürünün büyük bir payı olduğunu belirten "Erdoğan Ülkemizin ekonomik ve sosyal krizleri dünyadaki diğer devletlere göre en az zararla savuşturmasında ahilik kültürünün büyük katkısı vardır. Özellikle pandemi döneminde esnaflarımızın büyük fedakarlıklar yaptıklarını gördük. Esnaf ve sanatkarlarımız tam bir seferberlik ruhuyla hareket etti. Devletimiz de esnafının hep yanında oldu. Muhalefetin akla mantığa sığmayacak çağrılarına rağmen milletimize bedel ödetecek kararlar almadık. "Nerede bu devlet?" dedirtecek hiçbir yola tevessül etmedik" dedi.
“Esnaflarımız tanklara meydan okudu"
Cumhurbaşkanı Erdoğan "FETÖ'cü alçakların şehit ettiği insanlarımız arasında daha 15 yaşındaki körpe delikanlıların, kadınlarımızın, askerlerimizin yanısıra pek çok esnaf ve sanatkarımız da bulunuyordu. Birileri ATM'lere akın ederken, birileriyle darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçarken benim su tesisatçısı, kunduracı, mobilyacı kardeşim gece boyunca tanklara, uçaklara meydan okudu." dedi.
"Saymakla bitmeyecek adımlar attık"
Esnafa yapılan iyileştirmelerden bahseden Erdoğan, "Sizin meselelerinizi kendi meselemiz, başarılarınızı da kendi başarımız olarak gördük. Geçtiğimiz 20 yılda esnaflarımız lehine yaptığımız düzenlemeler saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Sizler zaten bunları yaşadınız. Faydalarını bizzat görüyorsunuz. Finansmana erişim sıkıntısı, sermaye yetersizliği ve teminat eksikliği nedeniyle kredi imkanlarından yararlanamıyordu. Finansmanın önündeki engelleri biz kaldırdık." ifadesinde bulundu. "En büyük düşmanım faizdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizi 12'ye kadar düşürdük. Ama yetmez. Benim en büyük düşmanım faizdir. Türkiye mandacı iktisatçıların eski modellerine itibar etmiyor.” dedi.
"Kış dönemini rahat geçireceğiz"
Kış döneminin rahat geçeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu bankalarına talimatımdır. Yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız. İnşallah bu akşam sayın Putin ile de bir görüşmem olacak. Kendileriyle sıkıntıları görüşecek. İnşallah birçok ülkenin aksine biz kış dönemini rahat geçireceğiz." diyerek sözlerine son verdi. Yasemin Kurtaç
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.