Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz'ün teşrifleriyle düzenlenen Yapay Zekâ ve Bilişim Kampı açılış programına katıldı.
Yapay Zekâ ve Bilişim Kampı açılış programında yaptığı konuşmaya 2026 yılını Gençlik Yılı ilan eden Vali Dr. İdris Akbıyık'ı tebrik ederek başlayan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Muğla'da 2026 yılının Gençlik Yılı ilan edilmesinin gençlere ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Yapay zekâ, bilişim ve veri bilimi gibi alanların çağımızın ve geleceğin belirleyici unsurları olduğunu belirten Vali Dr. İdris Akbıyık; "Gençlerimizin bu anlamda donanımlı bireyler olarak yetişmesi, ülkemizin rekabet gücü, kalkınması açısından büyük önem taşımaktadır." dedi.
Gençlerin özgüveni yüksek ve donanımlı bireyler olarak yetişmesi için devletimizin tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Vali Akbıyık, gençlerle ilgili çalışmalara verdiği destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'a şükranlarını sundu.
"2026 Muğla Gençlik Yılı" etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tematik Kış Kampları kapsamında gerçekleştirilen 5 gün sürecek olan Yapay Zekâ ve Bilişim Kampında her gün sabah sporları, gönül bağı etkinlikleri masa tenisi turnuvaları, şehitlik ziyareti, tematik geziler ve bilgi yarışmaları yapılacak.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.