Tezhip kursu büyük ilgi görüyor

Tezhip kursu büyük ilgi görüyor

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını tekrar gün yüzüne çıkarıyor.

Seğmen Konak Aile Merkezinde açılan Tezhip Kursu’nda Mamaklı kadınlar hem sabrı öğreniyor, hem de ürettikleri eserlerin satışı ile aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sımsıcak bir ortamda, koyu bir muhabbet eşliğinde, bir yandan demlenen çaylar yudumlanırken, diğer yandan da maharetli ve sanatkâr eller, hevesli ve azimli parmaklara hünerlerini aşılıyor. Renklerin insanları büyülediği, işlemelerde altın tozundan yapılan boya ile çizgilerin ahenginde bir yolculuğa çıkan kadınlar, bir kuyumcu titizliği ile el yazması eserleri, hüsnü hat levhaları, tabloları ve albümlerini altın yaldız ile boya ile süslüyor.

“Fırça Boya ve Altının Raksı”

Milimetrik desenlerin altın tozu ve boyalarla renklendirilmesini büyük bir ustalıkla yerine getiren kursiyerler, fırçanın kâğıda değdiği anda nefeslerini tutuyor. Çizgi ya da milimetrik alanların boyanması yapılırken eller titremesin diye nefes bile alınmayan bu sanat da tek bir harfin çizimi için bazen aylarca çalışılıyor. Fırçanın bu kadar zarif ve aynı zamanda ölçülü kullanıldığı, haftada bir gün gerçekleşen tezhip kursu yılsonuna kadar devam edecek. İHA

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video, ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal
işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.