28 İlden yaklaşık 500 sporcu, antrenör ve idarecinin katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Taekwondo Türkiye Şampiyonası, Karabük’te düzenlenen açılış seremonisiyle başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Türkiye Şampiyonası, Karabük’ün ev sahipliğinde başladı. 25-27 Ağustos 2026 tarihleri arasında Yeni Mahalle Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 28 ilden yaklaşık 500 sporcu, antrenör ve idareci katılıyor.
Şampiyonanın açılış seremonisi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış programında Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Engin Sarıkaya, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile Karabük Milletvekili Cem Şahin birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından şampiyonaya katılan 28 ilin sporcularının geçit töreni gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Açılış programının tamamlanmasıyla birlikte genç taekwondocular Türkiye şampiyonluğu için tatamiye çıktı. Üç gün sürecek müsabakalarda sporcular, derece elde edebilmek ve illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için mücadele edecek.
Karabük’te gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Türkiye Şampiyonası, 27 Ağustos’ta yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
