Öğrenciler ‘akıl ve zekâ oyunları’ ile kendilerini geliştiriyor

Öğrenciler ‘akıl ve zekâ oyunları’ ile kendilerini geliştiriyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı hizmetlerini sürdüren Muş Gençlik Merkezi Müdürlüğü, çocukların gelişimi için Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında açtıkları Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi başladı.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün dersliklerinde verilen Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi ile çocuklar, dikkat, konsantrasyon, bağlantısal düşünme, geometrik algılama ve görsel zeka becerileri gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde başlayan ve başvuruları devam eden Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Demircin, merkezlerinin haftanın 7 günü gençlere açık olduğunu söyledi.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde açılan tüm eğitim kurslarının kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Demircin: “Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında Gençlik Merkezimizde açılan Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi için başvurularımız devam ediyor. Kişisel gelişim atölyesi de ise Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Akıl ve Zeka Oyunları ile çocuklar dikkat, konsantrasyon, bağlantısal düşünme, geometrik algılama ve görsel zeka becerileri gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Gençlik Merkezimizde açılan Akıl ve Zeka Oyunları eğitiminde; çocukların zihnini açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan oyunlarının nasıl oynandığının Gençlik Merkezimizde görevli gençlik liderleri ile gönüllü üyeleri tarafından öğretildi. Tüm gençlerimizi gerek Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi için ve gerekse diğer eğitimlerimiz için Gençlik Merkezimize başvurmaları yeterlidir. Bizler haftanın 7 günü buradayız gençlerimizi bekliyoruz” dedi.

“Gençlik Merkezimiz cıvıl cıvıl”

Gençlik Merkezi’nin cıvıl cıvıl olduğunu ifade eden Demircin, Gençlik Merkezi’nin gençlerin buluşma noktası haline geldiğini kaydetti. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı temanın belirlendiğini dile getiren Demircin, bu temaların; değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluştuğunu söyledi. Demircin: “Gençlerin buluşma noktası haline gelen Gençlik Merkezimizde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında başlatılan çalışmalarda gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor.

Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Değerler atölyesi: Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.

Dil Eğitimleri Atölyesi: Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiye’sini inşa ederken daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere İngilizce, Arapça yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.

Dini İlimler Atölyesi: Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah'ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

İnovasyon Atölyesi: Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor.

Sosyal Bilimler Atölyesi: Sosyal bilimler atölyesinde farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Kişisel Gelişim Atölyesi: Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar. Gençler salon programları ile sosyalleşiyor. Gençlik merkezlerinde atölyelerin dışında, salon programları da düzenleniyor.

Bu kapsamda ‘Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları’ adı altındaki etkinlikte yazıları ve kişilikleriyle gençlere örnek olan yazarlar ile gençlerin gençlik merkezlerinde bulunan “Has Odalar” da buluşturulması sağlanıyor. Gençlerimizin milli ve manevi gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Aynı zamanda; gençlere rehberlik ve danışmanlık da yapıyoruz. Bu bağlamda tüm gençlerimizi Gençlik Merkezimizin eğitim faaliyetlerinden faydalanmaları konusunda Gençlik Merkezimize bekliyoruz” diye belirtti. Orhan Köybaşı

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.