Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, nesiller arası dayanışmayı güçlendiren anlamlı bir etkinliğe Mucur ilçesinde imza atıldığını duyurdu.
Mucur Gençlik Merkezi ile Bil Koleji öğrencileri, Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek gönülleri ısıtan bir buluşma gerçekleştirdi.
Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen etkinliğin gençler ile huzurevi sakinleri arasında güçlü bir bağ kurulmasına vesile olduğu belirtildi. Nesiller arasında köprü kurmayı amaçlayan buluşmada, birlikte geçirilen zamanın hem gençler hem de yaşlılar açısından unutulmaz anlara sahne olduğu ifade edildi. Etkinlik kapsamında huzurevi sakinleri ve öğrenciler bocce oynayarak keyifli vakit geçirdi, ardından ebru sanatının renkli ve huzur veren dünyasında birlikte çalışmalar yaptı.
Ebru etkinliği sırasında renklerle buluşan katılımcıların, sanatsal faaliyet aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaştığı kaydedildi. Programın devamında ise sıcak sohbetler eşliğinde geçmişe dair anılar tazelendi. Açıklamada, gerçekleştirilen etkinliğin gençlerin empati, sorumluluk ve sosyal farkındalık duygularını pekiştirdiği, huzurevi sakinlerine ise moral ve mutluluk kaynağı olduğu vurgulandı. Kuşaklar arası etkileşimin, karşılıklı anlayış ve saygıyı güçlendirdiğine dikkat çekildi. Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Mucur Gençlik Merkezi ve Bil Koleji öğrencileri, Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek gönülleri ısıttılar. Nesiller arasında köprü kuran bu buluşmada birlikte bocce oynadılar, ebru sanatının büyülü dünyasında renklerle buluştular, sıcak sohbetlerle hatıraları tazelediler. Gençlerimizin empati ve sorumluluk duyguları, yaşlılarımızın tebessümü… İyilik, paylaştıkça çoğalır.”
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.