Türk Kızılayı'nın ramazan ayı için 'Ramazan'da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye' sloganıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında Muğla'da da toplanan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Türk Kızılayı'nın ramazan ayı için 'Ramazan'da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye' sloganıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında Muğla'da da toplanan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Türk Kızılayı Muğla Şubesi Muğla'da, ihtiyaç sahibi 32 bin 660 kişiye gıda yardımı, 735 aileye de nakdi yardım ulaştırdı. Ramazan ayı boyunca Muğla'da kapı kapı dolaşan Türk Kızılayı Muğla Şubesi, Türk Kızılayı Genel Merkezi'nden gelen ve Muğla'da toplanan bağışlarla yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye el uzattı.
Yapılan yardım kampanyasıyla ilgili bilgi veren Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık; “Hilal Olsun Muğla” sloganıyla başladığımız Ramazan Ayı'nın sonuna gelirken Türk Kızılay Muğla Şubesi olarak 5 ilçe şubemiz ve 1 temsilciliğimiz ile birlikte bu mübarek ayda yoğun bir yardım kampanyası düzenledik.6 Mayıs 2019 tarihinde başlayan mübarek ramazan ayının ilk haftası planlama süreci ile geçti, ikinci haftadan itibaren Genel Merkezimizden gelen toplam 4 bin 32 adet kuşbaşı-kıyma konserve ile bin 268 adet gıda kolisine ilaveten; İlimiz kaynakları ile aldığımız bağışlarla birlikte yaklaşık 2 bin 500 adet gıda kolisinin ihtiyaç sahibi toplam 6 bin 532 aileye yani 32 bin 660 kişiye ulaşmasını sağladık. Bunu yaparken şunu belirtmek istiyorum; bağışlarınızın emaneti olan bu yardımların doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ev ev, köy köy, hane hane dolaşarak güzel Muğla'mızda ayak basmadık yer bırakmadık. İlaveten yine Genel Merkezimizin desteği ile 13 ilçemizde toplam 735 aileye 220 bin 500 TL nakdi yardım yapılmasını sağladık. Bütün bu yardımları yaparken dikkat ettiğimiz en önemli husus, alan ile veren el arasında köprü olurken kimseyi rencide etmeden, kimseyi ayağımıza çağırmadan bilakis tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek çalışmaya özen gösterdik. Ayrıca yine 5 ilçe şubemiz ve 1 temsilciliğimiz ile birlikte düzenlediğimiz iftarlar ile mümkün olduğunca halkımızla kucaklaşmaya gayret ettik” diye konuştu.
Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık; Ramazan ayı boyunca canla başla yardımları ulaştırmak için çalışan herkese ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a teşekkür etti. Sevil Oluç
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video, ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.