Jandarmadan lise öğrencilerine siber farkındalık eğitimi (Mersin)

Jandarmadan lise öğrencilerine siber farkındalık eğitimi (Mersin)

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla eğimlerine devam ediyor.

Jandarma ekipleri; her yaş grubundan bireyleri bilinçlendirmek amacıyla Erdemli Arpaçbahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 180 öğrenci ile 4 öğretmene, “Siber Zorbalık, Sosyal Medya Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar, Güvenli İnternet Kullanımı, Dijital Bağımlılık, Dijital Okuryazarlık ve Kredi Kartı Dolandırıcılığı” konularında farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi verdi.

Jandarma; icra edilen eğitimler ile siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi ve manevi zararların en aza indirgenmesi, siber suçlarla ilgili farkındalık ve bilincin oluşturulmasını hedefliyor.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.