Halıların düğümü Sultanhanı‘nda çözülecek

Halıların düğümü Sultanhanı‘nda çözülecek

Dünyanın en önemli halı tamiri merkezlerinden olan Aksaray’ın Sultanhanı ilçesi önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. İpekyolu Halı ve Kilim Festivali’nde koleksiyonerler ağırlanırken meşhur halıların yapım aşamalarıyla ilgili etkinlikler düzenlenecek.

Uzun yıllardır düzenlenen ve halının da en az bir tuval, heykel kadar değerli bir sanat eseri olduğunu göstermeyi amaçlayan uluslararası bir etkinlik olan International Community on Oriental Carpets (ICOC) etkinliğine Sultanhanı ev sahipliği yapacak. 

İpekyolu Halı ve Kilim Festivali adı altında gerçekleştirilecek olan etkinlik, 13 Haziran Perşembe günü 15:30’da dünyanın en büyük kervansaraylarından biri olan Sultanhanı Kervansarayı’nda başlayacak. Aksaray Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Sultanhanı Belediyesi iş birliğinde yapılan etkinliklere önemli koleksiyonerler de gelecek.

Halı restorasyon ve konservasyonu ile “dünyanın halı tamir merkezi” olarak bilinen Sultanhanı’nda yapılması planlanan faaliyetler kapsamında hem müzelerdeki değerli koleksiyonların gün ışığına çıkması hem de özel koleksiyonerlerin parçalarının sergilenme fırsatının yanı sıra halının dokunması, halı iplerinin kök boya ile boyanması gibi süreçlerin de gösterileceği “İpekyolu Halı ve Kilim Sergisi” yapılacak. Ayrıca etkinlikler kapsamında 16 Haziran 2024 tarihinde uluslararası halı ve kilim koleksiyonerleri Sultanhanı’nda misafir edilecek. AHİKA tarafından yapılan basın açıklamasında tüm vatandaşlar etkinliğe katılmaya davet edildi. 



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.