Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu yarımadasını geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyon kişi ziyaret etti. Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir, bölgeyi bir açık hava müzesi şeklinde ele alarak ziyaretçi sayısını 4 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Önemli bir bölümü doğal sit alanı olmak üzere 33 bin 500 hektarlık ve 100 kilometre kıyı şeridine sahip olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı’nı, 2018 yılında yaklaşık 2,5 milyon kişi ziyaret etti. Tarihî Alanı bir açık hava müzesi şeklinde ele alarak, ulusal ve uluslararası boyutta talep gören bir ’anma turizmi’ destinasyonu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Dünyanın en iyi korunmuş savaş alanlarından biri olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nı aslına uygun olarak korumaya devam ederek potansiyelini artıracağız. Yeni projelerle ziyaretçi sayısını iki yıl içinde 4 milyona çıkararak, dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi olmayı planlıyoruz” dedi.
Millî birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Tarihî Alanını geliştirerek bir açık hava müzesine dönüştürmek misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı, hayata geçireceği yeni projelerle, Çanakkale ruhunu ve destanını daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor. Ulusal ve uluslararası boyutta talep gören bir ’anma turizmi’ destinasyonu oluşturarak yörenin yapısal, kültürel ve kırsal kalkınmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir: “Tarihi alanımızda geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladık. Tarihi alanı bir açık hava müzesi şeklinde ele alarak, tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartıyoruz. Çanakkale Boğazı su altı dalış turizmi içinde marka değere sahip önemli batıkları barındırmaktadır. Bu kapsamda Çanakkale Muharebeleri’nin sportif amaçlı dalış meraklılarınca ziyaret edilebilecek bir dalış noktası olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz yeni projelerle ziyaretçi sayısını iki yıl içinde 4 milyona çıkararak, dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi olmayı planlıyoruz” diye konuştu.
"25 Şehitlik Düzenleniyor"
Tarihi alan sınırları içerisinde tespit edilmiş. 25 şehitlik alanının ziyarete açılmasına ve şehitlerimize yakışır düzenlemeler yapılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini ve en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Kaşdemir, “18 Mart 2018’de açılışını yaptığımız Kilitbahir Kale Müzesi’nin ardından Seddülbahir Kalesi’nin restorasyonunu da Mart ayında tamamlayıp açılışını bu yılın sonunda yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Tarihi Yürüyüş Güzergâhları’nın ilk etabını da bu yıl içinde tamamlayıp, açılışını yapmayı amaçlıyoruz. Uluslararası arenada da iş birliği sağlamak için Londra Kraliyet Savaş Müzesi, Avustralya ve Yeni Zelanda Ulusal Savaş Müzeleri ile de arşivlerinin paylaşılması yönünde görüşüyoruz” dedi. İHA
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video, ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.