Ordu’ya kazandırılan Kahraman Sağra Fındık Müzesi açıldığı günden bu yana 31 bin 408 ziyaretçi ağırladı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Kahraman Sağra Fındık Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Fındığın serüveninin anlatıldığı müzeye açıldığı günden bu yana 31 bin 408 kişi ziyaret etti.
Tarihî konak müzeye dönüştü
Ordu’nun Altınordu İlçesi Selimiye Mahallesi'ndeki tarihî üç katlı Kahraman Sağra Konağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile önce restore edildi. Yöre halkının desteği ile fındık tarımında kullanılan eşyaların da bir araya getirilmesiyle tarihî konak, fındık müzesi olarak kullanılmaya başlandı.
Fındığın serüveni bu müzede
Fındığın zorlu yolculuğunun materyallerle hikâyeleştirildiği müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere fındığın dikiminden üretimine, hasat sürecinden işlenmesi ve nakliyesine kadarki süreci aktarılıyor. Ziyaretçiler her aşamayı bu müzede adım adım görme imkânı bulurken fındık hakkında da detaylı bilgiler edinebiliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu müze ile fındığın geleneksel yaşamdaki yerinin gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor.
31 bin 408 kişi ziyaret etti
Açıldığı günden bu yana ilgi gören müze, ziyaretçilerini de ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladığı alanlardan olan müzeye açıldığı günden bu yana 31 bin 408 kişi ziyaret etti.
Müze haftanın her günü ziyaretçilere açık
Altınordu İlçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Kahraman Sağra Fındık Müzesi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık oluyor. Müzeye girişler ise ücretsiz yapılıyor.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.