Edirne’deki konferansta afetlere hazırlık konusu ele alındı

Edirne’deki konferansta afetlere hazırlık konusu ele alındı

Edirne İl Özel İdaresinin liderliğinde, Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen "RIS- CARE: Karadeniz Bölgesi Hazırlıklı Programı" kapsamında konferans düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen konferans, Edirne İl Özel İdaresi yetkilileri ve proje ortaklarının sunumlarıyla başladı.

Konferansında açılış oturumunda "RISCARE Projesi"nin genel ve özel amaçları, kapsamı ve beklenen çıktıları ele alındı. Oturumda ortak kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar, uygulama örnekleri ve gerçekleştirilen tatbikatlar katılımcılarla paylaşıldı.

Diğer oturumlarda afetlere hazırlık, risk azaltma ve sınır ötesi iş birliğinin güçlendirilmesi konularında proje hedefleri paylaşılırken, kurumlar arası koordinasyonun artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'dan proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen program, 22 Ocak'ta sona erecek.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.