Diyadin’de “Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı (Ağrı)

Diyadin’de “Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı (Ağrı)

Ağrı Diyadin Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi, öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyadin Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Okul bahçesinde açılan sergi, öğrencilerin yıl boyunca emek vererek hazırladığı çalışmaların ziyaretçilerle buluşmasına sahne oldu. Serginin açılışına Diyadin İlçe Millî Eğitim Müdürü Remzi Işık da katılarak öğrencilerin hazırladığı eserleri tek tek inceledi. Öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alan Işık, ortaya konulan projelerin ve sanat sal eserlerin büyük bir emek ve yaratıcılığın ürünü olduğunu ifade etti.

Sergide, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar dersleri kapsamında hazırlanan maketler, geri dönüşüm projeleri, el sanatları çalışmaları, resimler ve çeşitli tasarımlar yer aldı. Öğrencilerin hayal güçlerini ve üretkenliklerini yansıtan eserler ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelenirken, çalışmalar büyük beğeni topladı.

Yıl boyunca öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları eserleri sergileme fırsatı bulan öğrenciler, çalışmalarını tanıtmanın mutluluğunu yaşadı. Sergi, öğrencilerin yalnızca akademik alanda değil, sanatsal ve teknik alanlarda da yeteneklerini geliştirdiklerini ortaya koydu. Aynı zamanda özgün düşünme, problem çözme ve üretkenlik becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan çalışmalar dikkat çekti.

Sergiyi gezen veliler ve vatandaşlar, öğrencilerin ortaya koyduğu eserlerin kalitesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Eğitim camiası temsilcileri de bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüven kazanmaları ve yeteneklerini sergilemeleri açısından önemli olduğunu vurguladı.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Remzi Işık, sergi sonunda yaptığı değerlendirmede, eğitim faaliyetlerinin sadece akademik başarıyla sınırlı olmadığını belirterek sos yal, kültürel ve sanat sal etkinliklerin öğrencilerin çok yönlü gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi. Bu tür çalışmaların öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine imkân sağladığını ifade eden Işık, serginin hazırlanmasında emeği bulunan öğretmenlere, öğrencilere ve okul yönetimine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Diyadin Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi, öğrencilerin ortaya koyduğu birbirinden değerli çalışmaların tanıtılmasına katkı sağlarken, sanata ve üretime verilen önemin de güzel bir örneğini oluşturdu. Etkinlik, ziyaretçilerin eserleri incelemesinin ardından sona erdi.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.