Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı‘nın sonrasında açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı‘nın sonrasında açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunlarıçözmüş olacağız.” dedi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyleyen Erdoğan,“Türkiye’yi güney sınırları boyunca kuracağı bir‘teröristan’ ile dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımızvar.”ifadelerini kullandı.

Kabine toplantısı bugün 2 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yerel seçim miting programlarına ara veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısına başlanlık etti. Beştepe'deki toplantıda 31 Mart’taki yerel seçimler, terörle mücadele ve ekonomideki son gelişmeler masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2,5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, “Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunları çözmüş olacağız.” dedi.

Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan, “Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi, kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturma irademiz bakidir. Türkiye’yi güney sınırları boyunca kuracağı bir “teröristan” ile dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var.” dedi.

 “31 Mart demokrasi şöleni havasında geçecek”

31 Mart seçimlerinin güven ve huzuriçinde yapılabilmesi için ilgili kurumların hazırlık yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her seçim gibi 31 Mart’ın da bir demokrasi şöleni havasında geçmesini sağlamakta kararlıyız. Seçim sonuçlarının şimdiden ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ekonomiye ilişkin mesajlar da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 66 liradan, 10 bin liraya… Asgari ücreti 184 liradan, 17 bin liraya, engelli maaşını 25 liradan yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış, her anlamda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir hükümet olarak çalışanlarımızın sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü? Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım. Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek çalışanlarımız ve emeklilerimizin gelirini artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacağız." diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.