Bilim mirasını canlandırdılar (Sakarya)

Bilim mirasını canlandırdılar (Sakarya)

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilime Yön Veren Müslümanlar” etkinliğinde öğrenciler bilim âlimlerini canlandırdı, yapay zekâ destekli projeler dikkat çekti.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Bilime Yön Veren Müslümanlar” etkinliği, genç nesillerin bilim mirasına olan ilgisini gözler önüne serdi.

Etkinlikte Adapazarı Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, Cezerî, İbn-i Sina ve Fergânî gibi önemli Müslüman bilim insanlarını detaylıca araştırdı.

Öğrenciler, bu araştırmalarını sunumlar, etkileyici canlandırmalar ve özgün maket çalışmalarıyla birleştirerek ziyaretçilere sundu. Özellikle yapay zekâ destekli araçların kullanılması, bilimsel mirası modern teknolojiyle harmanlayan üretici ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasını sağladı.

Bu çalışmalar, geçmişin bilgeliğini günümüzün teknolojik imkânlarıyla buluşturarak, gençlerin bilim ve teknolojiye olan merakını artırdı ve geleceğin bilim insanlarına ilham verdi.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.