Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1923’te Turgutlu’ya gelişinin 103. yıl dönümü, temsili karşılama ve çelenk sunma töreniyle anıldı.
Turgutlu’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında tarihî gün bir kez daha hatırlatıldı.
Temsili karşılama Tren Garı’nda
Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program, Turgutlu Tren Garı’nda gerçekleştirilen temsili karşılama töreniyle başladı. Yöresel kıyafetler giyen öğrenciler tarafından Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya’ya Türk Bayrağı takdim edildi.
Halk oyunları gösterisi
Tren Garı’ndaki program, öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösteri, katılımcılardan ilgi gördü.
Anıta çelenk sunuldu
Anma programı kapsamında daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya ile Belediye Başkanı Çetin Akın, 26 Ocak 1923 tarihinin Turgutlu açısından büyük bir gurur ve onur günü olduğunu vurguladı.
Düzenlenen törene protokol üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.