Ardahan Üniversitesi’nde III. Akademik Teşvik ve Akademik Giysi Töreni gerçekleştirildi

Ardahan Üniversitesi’nde III. Akademik Teşvik ve Akademik Giysi Töreni gerçekleştirildi

Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Akademik Teşvik Ödülleri, Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Programa Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Sadık Gülecen, ATSO Başkanı Çetin Demirci, iş insanları Çağrı Öztürk ve Polat Nalbant, akademik ve idari personel ile aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber'den Üniversitenin Başarıları Törende konuşma yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü ve ARÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Biber,2017-2024 yılları arasında üniversitenin hızlı bir gelişim gösterdiğini grafiklerle anlattı. Öğrenci ve personel sayılarındaki artışın yanı sıra, yayın ve atıf sayılarındaki yükselişi vurgulayan Biber, genç bir üniversite olmalarına rağmen önemli akademik başarılar elde ettiklerini ifade etti. Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Enstitüsü: YÖK’ten alınan onay müjdesiyle bölgeye katkı sağlayacak yeni bir enstitü kuruluyor.

Tamamlanan Projeler: Mühendislik Fakültesi, Ömer Halisdemir Spor Kompleksi, Derya Samancı Yaşam Merkezi, ARÜSEM ve Planetaryum gibi projeler üniversitenin altyapısını güçlendirdi. Ata Tohum ve Jeopark Projeleri: 13 bin yıllık ata tohum Kavılca Buğdayı ve UNESCO onaylı Ardahan Jeopark Projeleri, bölgesel kalkınma için kritik önem taşıyor.

Vali Çiçek: "Ardahan Üniversitesi Önemli İşler Başarıyor"

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, üniversitenin akademik başarılarından ve bölgeye sağladığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitenin sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel alanlarda da şehir için önemli bir merkez haline geldiğini belirten Vali Çiçek, kamu kurumlarıyla iş birliği içinde birçok projeye imza atıldığını söyledi. Ödüller ve Giysi Töreni Protokol konuşmalarının ardından akademik giysi töreni düzenlenerek unvan alan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi. Akademik teşvik ödülleri de sahiplerini buldu. Tören, yapılan kokteyl ile sona erdi.

Ardahan Üniversitesinin Geleceği Parlak ARÜ Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti adına konuşan Çetin Demirci, vakfın üniversitenin ulusal ve uluslararası etkinliğini artırmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Ardahan Üniversitesi, bilimsel ve akademik alandaki başarılarıyla bölgesine katkı sunmaya devam ediyor.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.