Ankara Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim kapsamında Ankara İtfaiye personeline ilk kez bir ay sürecek “İşaret Dili” eğitimi veriyor.
İşitme engelli vatandaşlarla yangın sırasında iletişim kurmayı kolaylaştırmak ve yardımcı olmak amacıyla düzenlenen eğitim programında uzmanlar tarafından işaret dili temel eğitimi ve konuşma teknikleri uygulamalı olarak anlatılıyor.
Eğitimde ağırlıklı olarak; yangın, su baskını, insan kurtarma, hayvan kurtarma, asansörde mahsur kalma, kilitli kapı açma, tehlikeli madde yangını, ev yangını, iş yeri yangını, araç yangını ve hasta kurtarma konularında mesleki terimleri içeren ve olay yerinde hızlı iletişim kurmaya yarayan kavramlar gösteriliyor.
Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu ile işbirliği yapan Ankara İtfaiyesi, 45 personeli için 40 saatlik bir eğitim programı hazırladı. İşaret Dili Eğitmeni Canan Öztürk, İtfaiye personelinin donanımlı bir eğitime sahip olduğunu, işaret dili ile de eğitim seviyelerini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. İ
şaret dilini öğrenen Ankara itfaiyesi personeli, 40 saatlik uygulamalı eğitimin sonunda sertifika alacak.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video, ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.