Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında “Aile Paneli” düzenlendi (Niğde)

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında “Aile Paneli” düzenlendi (Niğde)

Niğde’de, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında “Aile Paneli” düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen panelin açılışında konuşan Vali Cahit Çelik, Anadolu Mektebi’nin okuma faaliyetlerinin süreklilik, derinlik ve muhakeme temelinde çalışma zemini sunduğunu söyledi. Çelik, projenin 2012’de Prof. Dr. Sami Güçlü öncülüğünde Sakarya Üniversitesinde küçük bir gönüllü öğrenci grubuyla başlatıldığını anımsattı. Bu yaklaşımın külliyat okumalarına dayandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

“Zamanla Millî Eğitim Bakanlığı desteğiyle kurumsal bir yapıya kavuşmuş ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde uygulanan bir okuma modeli hâline gelmiştir. Bugün gelinen noktada Anadolu Mektebi, ülke genelinde birçok ilde farklı okul türlerinde binlerce öğrencinin katılımıyla sürdürülen bir okuma ve düşünme pratiği olarak yoluna devam etmektedir. Bu çalışmanın temel yaklaşımı, bir yazarın yalnızca bir eserini değil, bütün eserlerini okumak ve okumakla yetinmeyip anlamak, değerlendirmek ve ifade edebilmektir. Bu yönüyle Anadolu Mektebi gençlere hazır bilgiler sunmaktan ziyade okuduğu metin üzerinden düşünme, gerekçelendirme ve kanaat oluşturma imkânı tanımaktadır. Bu anlayışla yürütülen her okuma faaliyeti, yalnızca bugüne değil ülkemizin yarınlarına yapılan nitelikli bir katkıdır. Programın hayırlı olmasını diliyorum.”

İl Millî Eğitim Müdürü Elif Özbek de Anadolu topraklarının kadim olduğunu, 2018’de projenin kentte başladığını ve her yıl katılımın arttığını belirtti. Projenin kentte 14 lisede 227 öğrenciyle sürdürüldüğünü anlatan Özbek, “Bu yıl ilk kez ortaokullarımızda da okumalara başlanmış, 30 okulumuzda 167 öğrencimiz projeye dâhil olmuştur. Bu tablo, Anadolu Mektebi’nin ilimizde kök saldığının ve güçlü bir karşılık bulduğunun en somut göstergesidir.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin sunum yaptığı programa, Anadolu Mektebi kurucusu eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Kesler, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.