Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Malezya Başbakanı Enver İbrahim’i kabulünün ardından değerlendirmelerde bulundu.
İletişim Başkanı Duran, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye-Malezya ilişkilerinin stratejik boyutuna dikkat çekti.
Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasında özellikle Gazze meselesi, savunma sanayii iş birliği ve ekonomik hedefler üzerinde durması; Türkiye-Malezya ilişkilerinin yalnızca ikili düzeyde değil bölgesel barış ve istikrar açısından da belirleyici bir rol oynayacağını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede Türkiye-Malezya ortaklığı, Asya-Pasifik’te adalet merkezli, dengeli ve sürdürülebilir bir iş birliği modeline iyi bir örnektir.
Türkiye ile Malezya arasındaki köklü tarihî ve kültürel bağlar, iki ülkenin de adalet, dayanışma ve çok taraflı iş birliği ilkeleri etrafında buluştuğunu göstermektedir.
İki ülke arasında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi, sadece diplomatik bir mekanizma değil aynı zamanda ekonomik, savunma, teknoloji ve beşerî alanlarda derinleşen bir ortaklığın kurumsal çerçevesini oluşturmaktadır. Toplantının ardından kardeş ülke Malezya ile ilişkilerimizin ahdî zeminini güçlendirecek muhtelif alanlarda 6 belge ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması hakkında ortak bildiri imzalandı.”