Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinde gerçekleştirelen AK Parti mitinglerinde vatandaşlara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin şehirlere kazandırdığı eserlerle mutlu olduğunu ifade ederek, katılımcılara şöyle seslendi:
"Yarın, gelin sandıklarda bu kirli ittifaka, bu zillet ittifakına öyle bir tokat atın ki bir daha bunlar belini doğrultamasın. Burada ne ararsan var. Kandil var, çıkar var, menfaat var. İstanbul'da ne için acaba PKK'nın arkasında olduğu parti seçime girmiyor? Neden? Çünkü CHP'nin bunlar destekçisi ama listelerinden belediyelere sızmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar sizin iradenizin üstünde biz irade tanımazken, onlar ne yazık ki dağın teşvikiyle yeni bir irade oluşturuyorlar. İnşallah bugüne kadar nasıl ki bu yolu yürüdük, bundan sonra da demokrasiden taviz vermeden, meşruiyetten başka yöntemlere tevessül etmeden bu yolculuğumuzu sürdüreceğiz. En zor, en sıkıntılı zamanlarımızda biz, size geldik. Sizin çizdiğiniz rotada, sizin belirlediğiniz çerçevede mücadelemizi devam ettirdik. Birileri gibi sırtımızı eli kanlı örgütlere, CHP gibi elitlere değil, Kandil'e değil, milletimize dayadık, mutlak güç ve kudret sahibi olan Allah'a dayadık. 14 seçimin hepsinde bize sahip çıkan milletimize, her karış toprağında bir yiğidin uzandığı bu aziz vatana şükran borcumuzu ödemek için çalıştık."
İstanbul'a yapılan yatırımlara ilişkin video izleten Erdoğan, "Başkaları gibi meydanlarda verdiğimiz sözleri unutmadan hepsini tek tek hayata geçirdik. Dün nasıl 'Aşkınan çalışan yorulmaz.' diyorsak, bugün de 'Gönülden yaparsan, gönüller kazanırsın.' diyoruz. Dün nasıl 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' diyorsak, bugün de 'Yıkma gönül sarayını, örmesi kolay değildir.' diyoruz. Dün nasıl 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün.' diye çalışıyorsak, bugün de 'Önce millet, önce memleket.' düsturuyla koşturuyoruz. Beyaz kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta sizin için milletimiz için mazlum ve mağdurların son sığınağı bu ülkenin istikbali için mücadele ediyoruz." diye konuştu.
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bizim kimseyle iş birliğimiz yok." dediğini aktararak, "Ya kimi aldatıyorsunuz? Listelerinden PKK'lıları, HDP'lileri, parlamentoya taşıdılar. Sözde İYİ Parti aynı şekilde taşıdı. Aynı şekilde Saadet'in onlarla iş birlikleri var. Hepsi kayıtlı, belgeli. Seçim sonrası zaman zaman bunları belgeleriyle açıklayacağız." dedi.
"Kürt kardeşlerimin sırtından menfaat sağlamaya çalışanlar var"
Türkiye'yi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna kavuşturmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, "34 yıldır Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan bölücü örgütü bitirmek için birbirinden başarılı operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine girdik. Operasyonlar devam ediyor ve devam edecek. Teröristler bitene kadar devam ettireceğiz. Şu anda Kürt kardeşlerimin sırtından menfaat sağlamaya çalışanlar var." diye konuştu.
Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin ve HDP milletvekillerinin konuşmalarını içeren videonun ardından, şunları söyledi:
"Güneydoğu Anadolumuz, Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Orta Anadolumuz, Egemiz, Marmaramız var. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Nerede var? Irak'ın kuzeyinde. Çok seviyorsan, terör sevicileri de al yanına, defolun oraya gidin. Bu toprakları bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız. Böyle bir yola tevessül ettiğinizde Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de nasıl bomba olup onların başına, başına indiysek, aynen oraya da ineriz. Terörle mücadelede bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz. Lamı cimi yok. Zeytindalı Operasyonu'nda ne yaptık? Afrin'de ne yaptık? İnşallah bundan sonra da bu aynen devam ediyor. Terör koridorunu ne hale getirdiğimizi gördünüz. Kim ne derse desin biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Bu yola da böyle devam edeceğiz. Ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz. Geldik mi? Geldik."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan yarın bir kez daha destek istediklerini belirtti. Vatandaşlardan istiklal ve istikbale sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, "31 Mart'ta sizlerden bu davayı tümsekte koymamanızı istirham ediyoruz." ifadelerini kulandı.
"31 Mart'ta sandığa sahip çıkıyor muyuz?", "İstanbul'umuza sahip çıkıyor muyuz?", "Mührü, gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz?", "31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na sahip çıkıyor muyuz?", "Bahçelievler, Büyükşehir'de Binali Yıldırım kardeşime, ilçede Hakan Bahadır kardeşime sahip çıkıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, mitinge katılanlardan coşkulu bir "Evet" cevabı alınca, "Rabbim sizlerden razı olsun. Benim bildiğim Bahçelievler bu" dedi.
Ziya Paşa'nın "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Biz son 40 yıldır, siyasetimizi işte bu sözün üzerine kurduk. Milletimize olan sevdamızı, eserlerimizle ispat etmeye çalıştık. Popülizm yapmadık, boş laf söylemedik, hamasete asla prim vermedik. Meydanlarda söylediğini göreve gelince unutanlardan asla olmadık. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söz vermedik. Samimiyet, doğruluk, dürüstlükten başka bir rütbe, yakamıza takmadık. Bu anlayışla İstanbul'a son 17 yılda, 255 katrilyon liralık yatırım kazandırdık. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, tarıma kadar her alanda cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını ülkemize yaptık. Eğitimde yaptıklarımız ortada. Şimdi inşallah Başakşehir'de Türkiye'nin en büyük şehir hastanesini yapıyoruz. Oradan siz de istifade edeceksiniz. Yine Bahçelievler'de bütün metro ağıyla, raylı sistemlerle bölgeyi donatıyoruz. Bütün bunların yanında Kocasinan Stadı'nı yeniledik." diye konuştu.
Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın Bağcılar-Kirazlı-Küçükçekmece-Halkalı Metro Hattı'nın ve Ataköy-Basınekspres-İkitelli Metro Hattı'nın inşaatına devam ettiklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bin 820 araç kapasiteli 4 adet otoparkın yapımı sürüyor. Kocasinan Mahallesi Dört Halife Cami'nin ve Kocasinan Spor Tesisleri'nin inşaatına başlandı. Zafer Mahallesi Eğitim Tesisi'nin yapımı devam ediyor. Bahçelievler'e yapacağımız 3 yeni tünelle, ulaşım daha hızlı hale gelecek. Bahçelievler Yayla Tüneli ile Ünverdi Köprülü Kavşağı'nın oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. Tavukçuderesi Yolu, Bahçelievler, Olimpiyat Yolu Tüneli ile Bahçelievler-Bağcılar ve Küçükçekmece arasında alternatif bir güzergah kuruyoruz. Bahçelievler Olimpiyat Yolu-Gümrük Yolu Tüneli ile Bahçelievler ve Küçükçekmece arasında ayrıca bir güzergah oluşturuyoruz. İlçemizdeki 8 noktada yapacağımız yeni yol ve kavşaklarla trafik yoğunluğunu azaltıyoruz. Çobançeşme Aktarma Merkezi ile İstanbul trafiğinin yoğunluğunun azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz. Bahçelievler'e 9 bin 404 araç kapasiteli yeni otoparklar kazandıracağız."
Erdoğan, İstanbul'a kazandıracakları yeşil koridorların Bahçelievler'i de kapsadığına dikkati çekerek, "Bakırköy-Arnavutköy Yeşil Koridoru, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nden başlayarak Bakırköy Hobi Bahçeleri, Dünya Ticaret Merkezi, CNR Fuar Merkezi, Arnavutköy Şehir Parkı ve üniversite bölgelerinden geçip Arnavutköy Set Parkı'nda son bulacak. Çobançeşme ve Yenibosna merkez mahallelerinden geçen yeşil koridor ile sizlere yaya ve bisiklet yolu olarak kesintisiz 45 kilometrelik bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Bahçelievler'e 250 bin metrekarelik yeşil alan sağlayacak yeşil koridor, ilçemizde 2 mahalleyi bir araya getirecek. Şirinevler, Bahçelievler ve Ataköy'e kurulacak şehir teraslarıyla yolların böldüğü ilçe ve mahalleler arasındaki bağlantı alanlarını güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
İlçeye yeni bir meydan, millet bahçesi, millet kıraathanesi ve kültür merkezi inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Caddesi'nin girişinde bulunan alana katlı otopark ve sosyal tesis yapacaklarını söyledi.
"İstanbul'a suyu getirdik"
CHP'nin "Çöp, çukur, çamur" olduğunu aktaran Erdoğan,"Bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı seçtiğiniz zaman İstanbul böyle değil miydi? Her taraf çöp, çukur, çamur değil miydi? Biz o çöp dağlarını kaldırmadık mı? İstanbul susuz değil miydi? Kısa zamanda o bidonlarla - evlerde sular akmıyordu- küvetlere su dolduruyorduk, hatırlayın. Benzin istasyonları gibi su istasyonları kurulmuştu İstanbul'da. Biz Istranca Dağı'ndan, 140 kilometreden dağları deldik, İstanbul'a suyu getirdik. Melen'den 180 kilometre dağları deldik, İstanbul'a suyu getirdik. Boğaz'ın altından dev tüneller açtık." diye konuştu.
"Bunlara CHP zihniyetinin aklı ermez." diyen Erdoğan, CHP döneminde Ümraniye'deki çöp patlaması olayını hatırlattı. Orada 39 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Erdoğan, "İnanın Bay Kemal'in bundan bile haberi yoktur. Böyle bir derdi yok zaten." diye konuştu.
Erdoğan, 15 Temmuz gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanklar arasından geçerek Bakırköy Belediyesi'ne gittiğini belirterek, "Orada o kahvesini yudumluyordu. 01.15'te de bu kardeşiniz, Hazine ve Maliye Bakanı, kızım, eşim, torunlarımla beraber biz de Atatürk Havalimanı'na indik. On binler orada ve 16 saat biz orada operasyonlarımızı yaparak darbeyi püskürttük ve darbeyi yapanları da cezaevine yerleştirdik, hala yerleştiriyoruz. Kim olursa olsun yakalayacağız ve oraya atacağız. Niye? Benim milletimin huzurunu kaçıranlara biz acıyamayız. Eğer acırsak acınacak hale geliriz. Silahlı Kuvvetler'de, polis teşkilatımızda, Bakanlıklarda nerede kim olursa olsun, asla. Niye? Onlar bu millete ihanet ettiler, bu devlete ihanet ettiler. Şimdi nerede onların başı? Pensilvanya'da. Amerika'da ve buradan kaçanların bir kısmı oraya gidiyor, bir kısmı Avrupa'ya, değişik yerlere. Takip ediyoruz. Onları da kovalayacağız. Yakaladıkça getiriyoruz zaten. Getireceğiz. PKK'yı da aynı şekilde." değerlendirmesinde bulundu.
"31 Mart'ta Anadolu irfanı yine galip gelecektir"
Yarın herkesin sandığa gitmesini isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben herkesten, özellikle de İstanbullu hemşehrilerimden yarın mutlaka sandığa gitmelerini rica ediyorum. Hiçbir baskı altında olmadan, tamamen hür iradenizle tercihlerinizi yapmanızı istiyorum. Hanım kardeşlerim, sandıkta demokrasimiz için ödenen büyük bedelleri unutmadan, şehirlerimizin ve ülkemizin geleceği için en iyi kararı vereceğinize inanıyorum. CHP'nin millete hor bakan, vatandaşı mümeyyiz görmeyen anlayışından söke söke alarak elde ettiğimiz bu hakka, sizlerin bir kez daha sahip çıkacağına inanıyorum. Diyorum ki buradan sesleniyorum, 82 milyonun her bir ferdinin yarın oy kabinine girdiğinde geçmişle bugünün Türkiyesi arasındaki farka bakarak mührü basmasını istirham ediyorum. Sizlerden eski İstanbul ile 2019'un İstanbulu'nu mukayese ederek kararınızı vermenizi istiyorum. Hepinizden CHP belediyeciliğinde çöpe, çukura, çamura mahkum edilen İstanbul ile şu anki İstanbul'u vicdan terazisinde tartarak oylarınızı kullanmanızı istiyorum. Benim milletim, basiret ve feraset sahibidir. Benim vatandaşım adaleti gözetir, hizmetin hakkını verir. Benim insanım eser siyasetinin de tefrikini en güzel şekilde yapar. Allah'ın izniyle 31 Mart'ta Anadolu irfanı yine galip gelecektir. Yarın maşeri vicdan yine en doğru, en hayırlı kararı verecektir. İnşallah sizlerin takdiriyle Türkiye'nin önünde apaydınlık bir yol var."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin 4,5 yıl Cumhurbaşkanlığı makamında olacağını hatırlatarak, "Ekonomimiz, her şeyimiz Allah'ın izniyle emin ellerde. Bir sıkıntı yok. Yerelde de bütünleştiğimizde ben Cumhurbaşkanı olarak, öbür tarafta Binali kardeşim İstanbul'un Büyükşehir Başkanı olarak bir diğer taraftan Hakan kardeşim de Bahçelievler'in belediye başkanı olarak, üçlü mekanizmayla Bahçelievlerimizi çok daha iyi yere taşıyacağız." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeliveler’deki mitingin ardından Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi partisinin son mitingini Bağcılar'da yaptı.
Katılımcılara, akrabalarını arayıp oylarını AK Parti'ye vermelerini söylemelerini isteyen Erdoğan, "Bizler 31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil inşallah başta İslam dünyası olmak üzere ve karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz. Muhabbet, inşallah muhabbeti getirecek ama bizlere karşı tavır içinde olanlara da 'Siz kiminle uğraşıyorsunuz?' dedirteceğiz." ifadelerini kullandı.
Bağcılar'ın AK Parti'yi ve Cumhur İttifakı'nı zirveye çıkardığını dile getiren Erdoğan, "Bağcılar, bizim ilk günden itibaren yol arkadaşımız, kader arkadaşımız oldu. Bağcılar 1994'ten beri hem ilçemizin hem de İstanbul üzerine CHP karabasanının çökmesine izin vermedi. CHP, çöp, çukur, çamur... Hatta 94'ün gerisine gidelim, Bakırköy'den Bağcılar ayrıldığı zaman buranın hali neydi? Biz burada seçim kampanyasını çizmelerle yaptık. Şimdiki gibi nerede cadde, nerede sokak. Feyzullah Kıyıklık kardeşimizle beraber burada kampanyamızı yaptık ve o seçimden zaferle çıktık. O günden bugüne eğer aynı irade şu anda burada zafere koşuyorsa, demek ki hizmet burada karşılığını buldu. Milli iradenin sarsılmaz, yıkılmaz bir kalesi olarak Bağcılar tercihini daima eser, hizmet siyasetinden yana kullandı." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
"Son 50 günde Sivas'tan başlayıp Uşak'ta sona eren 59 il mitingi ve bunun yanında birçok ilçe mitingi yaptım. İstanbul'un son mitingimizi yaptığımız Bağcılar'la birlikte 28 ilçesinde, Ankara'nın da 11 ilçesinde mitingler yaptım. Toplam 39 ilçede miting yaptım. Durmak yok. Çünkü Rabbim çalışana veriyor. Öyleyse çalışacağız. Böylece 50 günde 102 miting ve daha çok televizyon programları vesairelerle yolumuza devam ettik. Ne için? Çünkü biz yola milletimizle çıktık. AK Parti'yi milletimiz yarattı. Hep milletimizle birlikte yürüdük. Arif Nihat Asya diyor ya 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.' Şimdi de yine milletimizle hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Bu uzun yürüyüşte Bağcılar hep yanımızda oldu. 31 Mart'ta Bağcılar'dan bu sefer daha büyük bir zafer bekliyoruz. Artık herhalde 61,3 değil, daha yukarılara çıkacağız. 31 Mart'ta Bağcılar'ın İstanbul'da yine öncü olmasını, İstanbul'a yine liderlik etmesini arzu ediyoruz."
"Bağcılar böyle durduğu zaman bunlara mama çıkar mı?"
31 Mart'ın sıradan bir yerel seçim olmaktan çıktığını ifade eden Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi:
"Kimin kimlerle bir araya geldiğini, yoldaşlık yaptığını, ittifak kurduğunu sizler de görüyorsunuz. Pensilvanya'nın ulaklarının ta okyanus ötesinden yaptığı açıklamaları siz de izliyorsunuz. Daha seçimler bile olmadan nasıl FETÖ'cülerin heyecana kapıldığına sizler de şahit oluyorsunuz. Beyni sulanmış, darbe dönemlerinin kullanışlı aparatlarının nasıl intikam kelimesini, rövanş kelimesini ulu orta kullandıklarını sizler de takip ediyorsunuz. Bunların beyni sulanmış ya, size mama yok bu memlekette, yok. Bağcılar böyle durduğu zaman bunlara mama çıkar mı? Bu pastadan bunlara bir şey çıkar mı? Ama bunlar hep menfaatçi oldukları için hala bekliyorlar. Daha sandıklar bile kurulmadan Kandil'in uzantılarının nasıl CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarına posta koyduklarını seyrettiniz değil mi?"
Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin ve HDP milletvekillerinin açıklamalarını içeren videoları katılımcılara izlettikten sonra şöyle konuştu:
"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara var. Kürdistan diye bir bölge Türkiye'de yok. Nerede var? Irak'ın kuzeyinde var. Bay Sezai, çok meraklıysan terör sevicileri de al yanına, defolun oraya gidin. Bunun için yarın çok önemli. Beka meselesi diyoruz ya, işte bundan dolayı beka meselesi. Terör koridoru kurdular, Suriye'nin kuzeyinde. Kim? YPG, PYD ve burada bizim 100'ü aşkın vatandaşımızı şehit ettiler. Bay Kemal çıkmış, 'YPG'nin bizimle ne işi var?' diyor. Saflığa veriyor biliyor musunuz? Sen kime anlatıyorsun bunları? Çünkü biz Afrin'e girdiğimiz zaman 'Afrin'e niye giriyor?' dedi Mehmetçik için. Öğreneceksin Bay Kemal, öğreneceksin. Çünkü onlarla dirsek temasında, onlarla beraber. İşte Adalar'da belediye başkan adayları var. Bay Kemal İstiklal Marşı okuyor ama belediye başkan adayı CHP'nin, okumuyor. Çünkü bunlar ezan, bayrak düşmanı, İstiklal Marşı'mızın düşmanı. O kişi zaten aslen de HDP'li. CHP onu şimdi Adalar'dan aday gösterdi. Adalar'da yaşayan kardeşlerim, siz İstiklal Marşı'nın karşısında duran bu adama oy mu vereceksiniz? Adalar inşallah yarın Özlem Kardeşimize sahip çıkarak, bir değişimi, dönüşümü Adalar'da yapacak."
Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanı'nda yaşananları anlatarak, "Saat 23.15 Bay Kemal Atatürk Havalimanı'nda. FETÖ'cüler tankların arasından aldılar, götürdüler Bakırköy Belediyesi'ne. Orada kahvesini yudumladı. Oradan darbe akşamını izledi." ifadelerini kullandı.
Kendilerinin ise milletle beraber havalimanında olduklarını ve 16 saatlik bir operasyonla teröristlerin işini bitirdiklerini dile getiren Erdoğan, sürekli olarak FETÖ'cüleri yakaladıkça yargıya teslim ettiklerini vurguladı. Erdoğan, çünkü bu vatana, millete ihanet edenlerin bunun hesabını ödeyeceklerini belirterek, "Acırsak, acınacak hale geliriz." diye konuştu.
Erdoğan, "Bu Sezai efendi, hem Bay Kemal'e hem hanımefendiye hem de onların başkan adaylarına hadlerini bildirdi. Ne diyor? 'Ankara'da eğer sen bizi görmezsen İstanbul'da da Bay Ekrem bizi görmezsen 3 milyon Kürt' diyor. Bir defa benim Kürt vatandaşlarımın, kardeşlerimin iradesine sen ne zamandan beri ipotek koyuyorsun? Benim Kürt kardeşlerim de yarın bunlara Bağcılar'da haddini bildirmesi lazım." diyerek, şöyle devam etti:
"Bu HDP'den bir şey olmaz. Güneydoğu'da, Doğu'da HDP'li belediyelerin ne yaptığını görmediniz mi, duymadınız mı? Devletin verdiği paraları bu HDP'li belediyeler nerede kullandı? Çukurda, hendekte kullandı ve bütün devletin makinalarını oralarda kullandı. Tabii bir de devletin verdiği parayı Kandil'e gönderdi, teröristlere verdi. Hala bunlarla beraber mi olacaksınız? Güneydoğu'da bugün hizmet varsa bizim verdiğimiz hizmettir. Biz Türk'ü Kürt'ten, Kürt'ü Türk'ten ayırt etmedik. 82 milyon, biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte farkımız bu. Onun için de ben bugün bu meydanı Rabia'nın tam bir örneği olarak görüyorum.
Bir tanesi çıkıp da bu Bay Sezai'nin şantajlarına karşı tepki gösterdi mi? Hayır. Her gün bize saldırdıkları, her türlü iftirayı attıkları halde bunlar, Bay Sezai'ye bir şey söylediler mi? Kandil'le yaptıkları örtülü pazarlıkları, belediye başkan adaylarının yanına iliştirilen eş başkanların kim olduklarını açıkladılar mı? Türkiye'ye ve İstanbul'un geleceğine dair hiçbir proje, eser ortaya koyamadılar. Proje diye çoğu zaman bizim hayata geçirdiğimiz, milletimizin istifadesine sunduğumuz yatırımları söylediler. Terör sorunundan ekonomiye, trafikten kentsel dönüşüme, çevreden ulaşıma kadar ortaya tek bir öneri dahi getiremediler."
"4,5 yıl şu anda bu kardeşiniz iş başında"
Yarın bir mahalli seçim yapılacağını, bunun ekonomiyle bir alakasının olmadığını dile getiren Erdoğan, "Her belediyenin kendi içinde tabii ki bir ekonomik yapılanması olacak. Parayı, bütçeyi yönetecek ama Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisini değil. Dolayısıyla burada da kimse milleti aldatmaya kalkmasın. Şu anda ekonominin başında Tayyip Erdoğan var. Hazine Maliye Bakanım var. Yani kabinemle beraber biz yönetiyoruz. Hesap, kitap, bütçe, finans yönetimi bizde ama bunlar milleti aldatıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan, 4,5 yıl daha iş başında olduklarını ifade ederek, el ele vererek, Bağcılar'ı şu anda bulunduğu noktadan çok daha iyi bir yere taşıyacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 90'lı yılların Bağcılar'ının olmadığını aktararak, şöyle konuştu:
"Bağcılar şu anda hamdolsun bizim zihniyetteki iktidarlarla farklı yere geldi, bundan sonra daha da iyi olacak. 2019'un Türkiye'sinde günlerce, İstanbul'un göbeğindeki bir ilçede bunlar çöpleri bile toplayamadılar. CHP ne demek? Çöp, çukur, çamur. Hep konuşuyoruz. Bu çöp dağlarını biz kaldırdık. Suyu biz getirdik, dağları delerek İstanbul'a su getirdik. Bu suyla 2040'a kadar, daha da artacak inşallah İstanbul'un su sorunu yok. İzmir'e bakın CHP belediyesi var. İzmir'in su sıkıntısı vardı. Biz Gördes Barajı'nı yaptık İzmir'e oradan su getirdik. CHP'li belediye demedik, bunu da yaptık. Temenni ederim ki İzmir halkı da yarın bunun cevabını verir. Bizim 1994'ten beri İstanbullulara unutturduğumuz o kötü sahneleri, utanç manzaralarını tekrar insanımıza yaşattılar, tekrar hatırlattılar. İşte Hatay'da olduğu gibi, vatandaşı tehdit ediyor belediye başkanı 'Oy varsa hizmet var.' diyor. Lafa bak. Bir belediye başkanı vatandaşa bunu der mi? Ama CHP'li olursa der."
Yeni bir sürece girildiğini artık İstanbul ve Bağcılar'ın çok daha farklı bir şeyi yaşayacağını, bunun hazırlığı içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, aynı dönemde hem yaptıklarını hem de yapacaklarını anlattıklarını söyledi.
Vatandaşlara 17 yıllık karnelerini gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, "İstanbul'a 17 yılda 255 katrilyon harcama yaptık. İstanbul buna layık. İstanbul'a ne yaparsanız İstanbul'un hakkıdır. Hele hele şimdi 15,5 milyon nüfusuyla bir dünya şehri İstanbul'a çok büyük hizmetler yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.
"Bu dava hepimizden daha büyük"
Vatandaşlara 17 yılda yaptıkları hizmetleri anlatan videoyu sinevizyonda gösteren Erdoğan, bunların sadece İstanbul'da yapılan hizmetler olduğunu, Türkiye'de yapılan hizmetleri anlatmaya saatler ve haftaların yetmeyeceğini vurguladı.
"Durmak yok, yola devam" diyerek çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Şu anda Bağcılar'da her mahallede metro var mı, metro istasyonu var mı? İşte nasıl çalıştığımızın en büyük ispatı. Bakın Kabataş-Esenyurt Metro Hattının inşaatına da devam ediyoruz. İlçemizin 3 bölgesinden köprü, kavşak ve yol yapımı ile 6 caddesinde düzenleme çalışmalarımız sürüyor. 3 bin 785 araç kapasiteli 7 adet otoparkın inşasına devam ediyoruz. Bağcılar Meydanı'nı ve çevresini yeniden düzenliyoruz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları anlattı:
"Ebubekir Bölge Parkı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu'nu, Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni, Anafartalar İlkokulu Kapalı Spor Salonu'nu inşa ediyoruz. Belediye hizmet binasının ve Yenimahalle Gençlik Merkezi'nin yapımı da devam ediyor. Bağcılarlı vatandaşlarımız E-5 ve TEM'e bağlanmadan İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna yine yeni tünellerle ulaşacak. İnşa edeceğimiz 6 kilometre uzunluğundaki Bayrampaşa-Esenler, Güngören-Esenler tüneliyle ulaşım daha hızlı olacak. Trafiği rahatlatmak için ilçemizdeki 8 noktada yeni yollar ve kavşaklar yapacağız. Bağcılar'a 11 bin 569 araç kapasiteli otoparklar yapacağız. İstanbul'a kazandıracağımız yeşil koridorlar Bağcılar'ı da kapsayacak. Bağcılar 15 Temmuz ve Mahmutbey mahalleleri arasında 309 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. İlçemize millet bahçesi, şehir terası, millet kıraathaneleri, kültür merkezi ve şehir kütüphanesi kazandıracağız. Göztepe Meydanı'nı ve çevresini düzenleyerek, burayı bir çekim merkezi haline getireceğiz. Avrupa Yakası'nın en prestijli projelerinden birisi olan 850 kişilik amfi tiyatroyu Bağcılar'da hayata geçireceğiz."
Seçime saatler kaldığını hatırlatan Erdoğan, "Şayet hala akrabasını aramayan, eşine, dostuna telefon etmeyen varsa, muhakkak hemen yapsın. Çeşitli sebeplerle kalbi kırılanlar, incinenler, gönlü yaralananlar, küsenler olabilir, bir sorunu çözülmediği için sinirlenenler olabilir. Bugün bunların hesabını yapma günü değil. Bugün birlik, beraberlik, dayanışma günü. Bu anlayışımızla sandığa gideceğiz. Sandıkta küsmek olmaz. Hele hele davaya küsmek, davayı terk etmek bize asla yakışmaz. Sizin adeta bu kardeşinizin ve benim de sizin bir neferiniz olduğumu hiçbir zaman unutmayın. Çünkü bu dava hepimizden daha büyüktür. Unutmayın gün, davamıza sahip çıkma günüdür. Gün, istikbalimize sahip çıkma günüdür. Gün, İstanbul'a sahip çıkma günüdür. Gün, Bağcılar'la beraber tüm Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. Gün, Filistin'e, Gazze'ye, Yemen'e, gözünü ve gönlünü ülkemize yöneltmiş yüz milyonlara umut verme günüdür." diye konuştu.
Her vatandaşın hassasiyetle hareket ederek, oyunu kullanacağına inandığını dile getiren Erdoğan, "Sizlerden son günlerde dilleri çözülen FETÖ'cü hainlere 15 Temmuz gecesi elinde kadehle darbecileri kutlayanlara, İstanbul'u Konstantinopol'e çevirmeye yeltenen Haçlı bozuntularına, Kandil'in uzantılarının tehditlerini sineye çeken korkaklara, karanlık pazarlıklarla teröristleri belediyelere sızdırmaya çalışanlara, tüm ezan ve bayrak düşmanlarına velhasıl istiklalimiz ve istikbalimize kasteden herkese sandıkta oylarınızla bir ders vermenizi istiyorum. Onun için adaylarımızı size emanet ediyorum. Bağcılar'ı da adaylarımıza emanet ediyorum." diyerek, sözlerini tamamladı.