Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî temaslarda bulunmak üzere geldiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macar mevkidaşı Katalin Novak ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile Sandor Sarayı'ndaki Neptün Havuzu'na "anı parası" attı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Macaristan Cumhurbaşkanlığının özel defterini imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Altıncı Toplantısı'nın gerçekleşeceği Karmelita Manastırı'na hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı öncesinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesi bekleniyor.
İkili görüşmeye ilişkin paylaşım
Başkanlığımız sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Novak görüşmesine ilişkin bir paylaşım yapıldı.
Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tüm çatışma bölgelerinde sükûneti sağlamak amacıyla küresel barışa hizmet eden çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının, bölgesel ve küresel barışın, insan hakları ve uluslararası hukukun korunması için sona erdirilmesi gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Macaristan ilişkilerine de değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Macaristan ilişkilerinin Budapeşte ziyareti sonrası daha da derinleşeceğine inandığını vurguladı.
Görüşmede, küresel ve bölgesel meseleler de ele alındı.