Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından resmî törenle karşılandı.
Emirlik Divanı'ndaki törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülke millî marşları dinlendi.
Tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Sani, daha sonra heyetlerini birbirine takdim etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Sani, resmî karşılama töreni ve heyet takdiminin ardından baş başa gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin yürüttüğü uçak ve helikopter projelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani'ye bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Sani, burada TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den projeler hakkında bilgi alarak, aralarında Hürjet ve Gökbey'in bulunduğu maketleri inceledi.