İstanbul’da  “Vesayet İnşalarına Karşı Millî İrade Mücadelesi Paneli” düzenlenecek  

İstanbul’da  “Vesayet İnşalarına Karşı Millî İrade Mücadelesi Paneli” düzenlenecek  

Başkanlığımız tarafından 18 Eylül2026 Cuma günü İstanbul’da “Vesayet İnşalarına Karşı Millî İrade Mücadelesi Paneli” düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın açış konuşmasıyla başlayacak panelde, “Yassıada Özel Mahkemeleri”nde gerçekleştirilen hukuk ihlalleri, sivil siyasetin karşılaştığı vesayet baskısı ve kurumsallaşma mücadelesi akademik bir perspektifle ele alınacak.

Ayrıca program kapsamında tarihî fotoğraf ve vesikalar aracılığıyla millî irade bilincini pekiştirmek ve toplumsal belleği taze tutmak amacıyla hazırlanan “Cumhurbaşkanlığı Arşivinden Fotoğraflarla Demokrasiye Vurulan Darbe: 27 Mayıs” adlı kitabın tanıtımı da gerçekleştirilecek.

Söz konusu eserde 27 Mayıs dönemini aydınlatmak ve kurumsal hafızayı diri tutmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Arşivi’nden ilk kez gün yüzüne çıkarılan tarihî vesika ve fotoğraflara yer veriliyor.