Başkanlığımızca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Çanakkale şehitlerini anmak için bazı simge alanlar belirlendi.
Bu kapsamda Birinci Meclis Binası kırmızı beyaz Türk bayrağı renkleri ile ışıklandırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılışı gerçekleştirilen ve Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Cumhuriyet Kulesi de kırmızı beyaz renklerle ışıklandırılarak kuleye "Çanakkale şehitlerini saygıyla anıyoruz." yazısı yansıtıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle Deniz Müzesi ve Beyazıt İtfaiye Kulesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı.
Çanakkale Şehitler Abidesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı
Çanakkale Şehitler Abidesi, Başkanlığımız tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla ışıklandırıldı.
Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Şehitler Abidesi'ne, ışık boyama tekniğiyle Türk bayrağı yansıtıldı.
Kırmızı renkte ışıklandırılan Abide, Türk bayrağıyla bütünleşti.