Türkiye… Erdoğan İstanbul’da 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kilisenin açılışını yaptı

Türkiye… Erdoğan İstanbul’da 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kilisenin açılışını yaptı

Heybetli Aziz Efrem Kilisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1923 yılından bu yana Türkiye'de inşa edilen ilk kilise olma özelliğini taşıyor

1923'te kurulan laik ve çoğunluğu Müslüman olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilk yaşandı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü İstanbul'da bir Süryani kilisesinin açılışını yaparak cemaatlerin bir arada yaşamasını kutladı.

"Yahudiler, Hristiyanlar ülkemizdeki tüm cemaatlerin bir arada yaşamasından mutluluk duyuyoruz." diyen Türkiye Cumhurbaşkanı, İsrail ve Filistin topraklarında şiddetin tırmandığı bir dönemde dinî liderler ve yetkililerden oluşan bir kalabalığın önünde konuştu.

Erdoğan, "Bugün dünyada pek çok sorun var. Türkiye yüzyıllardır birçok toplumun barış içinde yaşadığı bir ülkedir." dedi. "Biz her zaman mazlumu zalimden koruduk, bu bizim görevimizdir." diye devam eden Erdoğan, yirmi yıl önce iktidara geldiğinden bu yana ülke genelinde "yirmi kilisenin" yenilendiğine işaret etti.

İstanbul Süryani Vakfı Başkanı Sait Susin, açılış arifesinde duyduğu heyecanı dile getirdi: "Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana inşa edilen ve kapılarını açan ilk kilise. Çok mutluyuz.”