Türkiye, Suriye ile doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı (Çin)

Türkiye, Suriye ile doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı (Çin)

Türkiye, cuma günü Suriye ile bir doğal gaz tedarik anlaşması imzalayarak komşusu Suriye’ye günlük altı milyon metreküp doğal gaz sağlamayı kabul etti.

SANA’nın haberine göre anlaşma Türkiye’de, Suriye Enerji Otoriteleri Başkanı Muhammed el-Beşir ile Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar arasında imzalandı.

Haberde anlaşmanın yürürlüğe giriş tarihi belirtilmedi. Bazı haberlerde ise Türk doğal gazının önümüzdeki üç ay içinde Suriye’ye ulaştırılacağı bildirildi.

Doğal gaz, Suriye sınırına yakın Kilis kentinden, ülkenin kuzeyindeki Halep şehrine uzanan bir boru hattı aracılığıyla taşınacak.

El-Beşir, ithal edilen gazın günlük elektrik arz süresini artırmasının ve savaş yorgunu ülkedeki genel enerji durumunu iyileştirmesinin beklendiğini söyledi.

Türkiye, Aralık 2024’te Beşar Esad’ın devrilmesinin ardından Şam’daki büyükelçiliğini yeniden açan ilk ülkelerden biri olmuştu ve yeni Suriye yönetimiyle yakın ilişkilerini sürdürüyor.