Türkiye; Rusya, İran, Suriye yapıcı görüşmeler gerçekleştirdi

Türkiye; Rusya, İran, Suriye yapıcı görüşmeler gerçekleştirdi

İran, Rusya, Suriye ve Türkiye’nin savunma bakanları ve istihbarat başkanları salı günü, Suriye savaşı boyunca yıllarca devam eden husumetin ardından Türkiye-Suriye ilişkilerini yeniden inşa etme çabaları kapsamında Ankara ve Moskova tarafından yapıcı olarak nitelendirilen görüşmeler gerçekleştirdi.

Türk ve Rus savunma bakanlıklarından ayrı ayrı yapılan açıklamalara göre Moskova’da gerçekleştirilen görüşmelerde, bakanlar ve istihbarat teşkilatlarının başkanları, Suriye’de güvenliğin güçlendirilmesi ve Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konularını ele aldı.

Söz konusu açıklamalarda, görüşmelere katılan dört ülkenin de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması yönündeki arzularını ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine en kısa sürede geri dönmesi için çabaların yoğunlaştırılmasının gerekliliğini yinelediği belirtildi.

Suriye Savunma Bakanlığı, Suriye’nin komşu ülkelerle ticaretinin yeniden başlamasına yardımcı olacak olan stratejik M4 karayolunun açılmasının yanı sıra Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesinin de görüşülen konular arasında yer aldığını vurguladı.