TİKA, Türkmenistan ile kültürel anıtlar alanındaki temaslarını yoğunlaştırmak istiyor

TİKA, Türkmenistan ile kültürel anıtlar alanındaki temaslarını yoğunlaştırmak istiyor

Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildikten sonra Anev’i ziyaret eden, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar Türkmenistan’da yeni dönemde iş birliğini artırmak istediklerini ifade etti.

TRT Avaz'ın haberine göre TİKA, Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev başta olmak üzere Türkmenistan'ın Merv ve Köneürgenç şehirlerinde iş birliğini artırmak istiyor.

170’ten fazla ülkede ortak tarihi ve kültürel eserlerin korunmasına katkı sağlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), sağlıktan tarıma geliştirdiği projelerle ülkelerin kalkınmasına da destek veriyor.

İş birliği yapılan ülkelerde restorasyonun yanı sıra sağlıktan tarıma, ekonominin her alanında kurumsal alt yapının geliştirilmesine katkı sağlayan TİKA, Türk milletinin tarihi köklerinin yer aldığı Merv'deki Sultan Sencer Türbesi'nin restorasyonunu ise 2004 yılında tamamlamıştı.