Küba, Türkiye Dışişleri Bakanını kabul edecek

Küba, Türkiye Dışişleri Bakanını kabul edecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 17 Mayıs Cuma günü Küba'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Küba Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamda, "Saygıdeğer ziyaretçi, Küba yetkilileriyle resmi görüşmeler ve diğer bazı faaliyetler gerçekleştirecek." deniliyor ve Türk bakanın gündemi konusunda daha fazla bilgi verilmiyor.

Havana ziyareti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir temsilcisinin bu yılki ikinci ziyareti oluyor. Şubat ayında Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Küba-Türkiye İş Komitesinin ilk oturumuna katılmak için bir ziyaret gerçekleştirmişti.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2018 yılında 44 milyon dolar oldu. Havana ile Ankara bu yıl bu rakamı 50 milyon dolara çıkarmayı ve ileride de 200 milyon dolara ulaşmayı hedefliyor. Tekstil, tarım, turizm, hava ve deniz ulaşımı iki ülke arasında var olan iş alanlarından bazıları.

Küba ve Türkiye 1952 yılından beri diplomatik ilişkilere sahip ve son yıllarda ticari bağlar, hükümet düzeyinde yeniden kuruldu. Diplomatik ilişkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında Havana'ya gerçekleştirdiği ve dönemin lideri Raul Castro tarafından karşılandığı ziyaretle yeni bir ivme kazandı.