Azertac'ın haberine göre, İstanbul'da Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "Stratcom 23" Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi düzenlendi.
"Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar. Güvenlik. Dayanışma." konusunda düzenlenen Zirve Toplantısının açılış töreninde (BM) Küresel İletişim Başkanı Melissa Fleming, video mesajla katılımcılara hitap etti.
Fleming, video mesajında dünya genelinde kelimelerin silaha dönüştürüldüğünü ve bu silahların gerginlikleri artırmak için kullanıldığını söyledi.
İletişim Zirvesinin açılış töreninde Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da konuşma yaptı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı katılımcılarına gönderdiği video mesajda, "Son dönemlerde yaşanan kritik gelişmelerin bize hatırlattığı en kritikhusus, stratejik iletişimin önemidir. Savaş, çatışma, saldırı ve savunmanın sadece cephede olmadığını görüyoruz. Demokrasiyi yozlaştıran, bireysel hak ve özgürlükleri hedef alan dezenformasyonun yıkıcı etkilerine karşı hepimiz birlikte mücadele etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.