Erdoğan: Türkiye, Gazze’de kalıcı ateşkes için çalışacak

Erdoğan: Türkiye, Gazze’de kalıcı ateşkes için çalışacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkes sağlanması yönündeki çabalarını hızlandıracağını belirtti.

Erdoğan, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla X hesabından yaptığı açıklamada, "Rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin kalıcı hâle getirilmesi için temaslarımızı hızlandıracağız. İnşallah bundan sonra da girişimlerimiz çok boyutlu olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze halkına insani yardım göndermeyi sürdürdüğünü, şu ana dek Mısır'a 12 yardım uçağı ve bir gemi gönderildiğini kaydetti. Erdoğan, 1.500 ton insani yardım taşıyan ikinci geminin de dün yola çıktığını söyledi.

Erdoğan, Gazze'de kurulacak sahra hastaneleri için yer araştırmalarının sürdüğünü ifade etti.

Diğer yandan, Türkiye, dün geç saatlerde başkent Ankara'ya tedavi için 21 refakatçisiyle birlikte 23 Gazzeli hastayı daha getirdi.

Hastaları Ankara Etimesgut Havalimanı'nda karşılayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin şu ana kadar Gazze'den 114'ü hasta ve 86'sı refakatçi olmak üzere toplam 200 kişiyi kabul ettiği bilgisini verdi.