Erdoğan: İsrail’in Gazzeli kadınlara yönelik vahşeti cevapsız kalıyor (IRNA)

Erdoğan: İsrail’in Gazzeli kadınlara yönelik vahşeti cevapsız kalıyor (IRNA)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Filistinli kadınlara yönelik vahşetini sert bir dille eleştirerek bu eylemlerin son iki yılda yeterli tepkiyi almadığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı salı günü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı konuşmada, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ndeki soykırım savaşında öldürülen 70 bin kişinin üçte ikisinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinli kadınlara yönelik vahşetinden duyduğu nefretini dile getiren Erdoğan şunları söyledi: “Bu rakamlar vicdan sahibi olanlar için şok edicidir ve insanlık duygusuna sahip hiçbir insan bu trajedilere kayıtsız kalamaz. Ancak uzun, acı ve utanç verici bir çifte standartla karşı karşıyayız.”

Erdoğan şu ifadeleri vurguladı: “Zalimin veya mazlumun kimliğine bakmaksızın her alanda hakikati haykıracağız ve hakikati savunacağız.”

İsrail rejiminin Gazze’de son iki yılda öldürdüğü çocuk sayısının 20 bini aştığını dile getiren Türkiye Cumhurbaşkanı, “Gazzeli kadınların son iki yıldır maruz kaldığı vahşete yeterli bir yanıt verilmedi. Burada da failin ve mağdurun kimliği, müdahalenin boyutunu belirledi. Ne yazık ki İsrail’e, işlenen suçların dehşetiyle orantılı bir baskı uygulanmadı.”

İsrail rejiminin Gazze’de ilan edilen ateşkese rağmen saldırıları devam ederken dünya, bu rejimin anlaşmanın ara bulucularının sessizliği gölgesinde verdiği taahhütlere ve ateşkese uymamasına tanık oluyor.