Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lahey'de Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında AB üyesi olmayan müttefikleri Avrupa'nın güvenlik ve savunma mimarisine dâhil etmenin faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.
Türk liderin idaresi tarafından yapılan açıklamada, "Görüşmede Türkiye ile Fransa arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel sorunlar ele alındı." denildi.
Açıklamaya göre Erdoğan "İsrail ile İran arasında varılan ateşkesin memnuniyetle karşılandığını ve bu durumun bir an önce kalıcı sükûnet hâlini alması gerektiğini" ifade etti.
Erdoğan aynı zamanda "AB üyesi olmayan müttefiklerin Avrupa'nın güvenlik ve savunma mimarisine dâhil edilmesinin fayda sağlayacağına ve Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin uzun vadeli ve stratejik açıdan ele alınmasının yararlı olacağına" işaret etti.