Deprem… Viyana Belediyesi yardım inisiyatifi temsilcilerini Belediye Sarayı’na davet etti

Deprem… Viyana Belediyesi yardım inisiyatifi temsilcilerini Belediye Sarayı’na davet etti

Türkiye ve Suriye’de On Binlerce İnsanın Hayatını Kaybettiği Felaketin Ardından Viyana Yönetimi Depremzedelere Taziyesini İletti

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen feci deprem nedeniyle Viyana Belediyesi Entegrasyon Sorumlusu Christoph Wiederkehr (NEOS Partisi) bu hafta başında Türk, Kürt ve Suriyeli yardım inisiyatifi temsilcilerini fikir alışverişinde bulunmak üzere Belediye Sarayı’na davet etti. Görüşmede hazır bulunan dernek ve kuruluşlarla takdir edildikleri saygılı bir tartışma gerçekleşti.

Büyük Üzüntü ve Dayanışma

Avusturya’da yaşayan Türkiye ve Suriye asıllı insanların çoğu deprem bölgesinde aile üyelerini, tanıdıklarını ve dostlarını kaybetti. Viyana Belediye Sarayı’nın Wappensaal salonunda gerçekleşen etkinlikte üzüntü ve dayanışma net bir biçimde hissediliyordu.

Federal eyaletlerin deprem yardımına 429 bin avro ile destek olan Viyana Belediyesinin yanı sıra Viyana merkezli çok sayıda Türk asıllı ve Suriyeli dernek ve de özel inisiyatifler hemen harekete geçmiş, bağış toplamış ve harika yardım inisiyatifleri başlatmıştı.