Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in kullandığı kara propaganda ve dezenformasyon tekniklerini ortaya dökmeye devam edeceklerini söyledi.
İletişim Başkanı Altun, "2023-2024 Değerlendirme ve Vizyon Toplantısı"nda, “Katiller, işledikleri canice eylemleri örtbas etmek için hangi yöntemi kullanırsa kullansın bunları açık bir şekilde dünya kamuoyunun dikkatine sunacağız.” dedi.
Altun, İletişim Başkanlığı olarak, 7 Ekim'den itibaren Gazze'de yaşanan savaşın gerçeklerini dünyaya duyurmak için etkin bir mücadele yürüttüklerini anımsatarak, “Bu mücadele kapsamında, bölgedeki basın mensuplarının koordinasyonunu sağlıyor, İsrail'in insanlık suçlarını ulusal ve uluslararası kamuoylarına duyuruyoruz.” diye konuştu.
İletişim Başkanlığının ilgilendiği en önemli meselelerden birinin Gazze olduğunu anımsatan Altun, Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Filistin İçin Tek Yürek' inisiyatifi ile 'Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar' sergisini hatırlattı.
İletişim Başkanı Altun, geçen hafta da "Gazze Savaşında Medyanın Hakikat Mücadelesi: Şiddet, Dezenformasyon, Sansür Sempozyumu" düzenlediklerini belirterek, "Bu çalışmalar, Türkiye olarak, insanlık dışı eylemlere karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymakta ve Gazze'deki masum insanların sesi olmakta kararlı olduğumuzu göstermektedir. Bu, sadece bir iletişim stratejisi değil, aynı zamanda insanlık onuruna sahip çıkma ve adaletin yanında durma mücadelesidir." dedi.
X hesabından yaptığı paylaşımda, Altun, Türkiye’nin iletişim stratejisini oluşturmak, Türkiye markasını güçlendirmek, dezenformasyona karşı hakikat mücadelesini sürdürmek için durmadan çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.