Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, NSosyal hesabından 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle ilgili bir mesaj yayımladı.
İletişim Başkanı Duran paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“12 Eylül 1980 askerî darbesi, millet iradesini gasbeden ve demokratik düzeni kesintiye uğratan, tarihimizin acı hadiselerinden birisidir.
Tüm darbeler demokrasimizi zayıflatmış, kurumlarımızı örselemiş, toplumsal hafızamızda derin yaralar bırakmış ve milletimizin kendi geleceğini belirleme hakkına müdahale etmiştir.
Türkiye’nin demokrasi tecrübesi göstermiştir ki millî iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Milletimiz bu kararlılığını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkarak ortaya koymuştur.
Bu duygularla, tüm darbeleri telin ediyor; millî irademiz ve demokrasimiz uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, saygıyla ve minnetle yâd ediyorum.”
