Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9 Ekim’de kapılarını açacak. Anadolu’dan gelecek yüzlerce yöresel ürün ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 5 gün boyunca ziyaretçiyle buluşacak.
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye’nin en renkli ve en çok sevilen fuarı YÖREX’in “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla 9-13 Ekim’de ANFAŞ’ta ziya rete açılacağını belirtti. 13. YÖREX’te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 400’ün üzerinde katılım cının yer alacağını kaydeden Başkan Çandır, “Türkiye’mizin güneyinden kuzeyine, doğu sundan batısına bütün yöresel ürünleri An talya’da buluşacak” dedi. Çandır, Mersin’in cezeryesinden, Erzurum göğermiş peynirine, Denizli buldan bezinden Gaziantep fıstığına, Balıkesir’in höşmerim tatlısından Afyonka rahisar’ın sucuğuna, Şanlıurfa biberinden Tokat basmasına bölgesine has yüzlerce ürünün YÖREX’te ziyaretçiyle buluşacağını kaydetti.
Açılışta Anadolu Ateşi Gösterisi
Başkan Ali Çandır, YÖREX’in açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyük şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra farklı illerden gelecek valiler, belediye başkanları, oda borsa başkanlarının katılacağını söyledi. Çandır, fuarın açılışında Anadolu Ateşi’nin dans gösterisi sunacağını kaydetti.
YÖREX’te İkili Görüşmeler Ticarete Can Suyu Olacak
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖREX’te TOBB’un deste ğiyle yerel ürünlerin ulusal ve uluslararası market zincirleri ve -e ticaret siteleriyle iş bağlantısı nın sağlanacağı ikili görüşmeler gerçekleştirileceğini söyleyen Ali Çandır, bu yıl da ikili görüşmelerden çok sayıda ticari anlaşma beklediklerini kaydetti. Çandır, “YÖREX’te yapılacak ikili görüş melerde gerçekleştirilen anlaşmalar yöresel ürün ticaretimizi canlandırmaya devam edecek” dedi.
YÖREX’i Gören Çocuk Geçmişle Bağ Kuruyor
Geçen 12 yılda 2 milyonun üzerinde ziya retçi ağırlayan YÖREX’in kadim Anadolu kültürünün geleceğe aktarılmasında da büyük katkı sağladığını belirten Ali Çan dır, özellikle çocukların YÖREX’i görmesi gerektiğini kaydetti. Çandır, “Atalarımızdan bizlere emanet, bizlerden ise çocuklarımıza miras kalacak yöresel ürünlerimizi görmek, dokunmak, tatmak ve hissetmek için herkesi YÖREX’e davet ediyorum. Özellikle çocuk larımızın YÖREX’i görmesini diliyorum. Çünkü YÖREX’i gören çocuk geçmişle bağ kuruyor” dedi.
Hisarcıklıoğlu Ve Destek Ve Renlere Teşekkür
YÖREX’in bir Türkiye markası olduğunu vurgulayan ATB Başkanı Ali Çandır, YÖ REX’e başından beri destek veren başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm oda ve borsalara, kalkınma ajanslarına, yerel yönetimlere, kooperatiflere, üreticilere teşekkür etti.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.