Düzce’de fındıkta kahverengi kokarca tehdidine karşı mücadele devam ediyor.
Gümüşova İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından köy ve mahallelerdeki fındık bahçelerine 150 adet feromon tuzak kurdu.
Tuzaklarda toplanan kokarcalar sonrasında imha ediliyor. Gümüşova kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ilerleyen günlerde tuzak kurma çalışmalarının devam edeceği belirtilerek, “İlçemizin ekilebilir alanlarını yüzde doksanı fındık bitkisinden oluşmaktadır. İstilacı böcek olan kahverengi kokarca ile biyoteknik mücadele kapsamında tüm köy ve mahallelere şimdilik 150 adet feromon tuzak kuruldu, önümüzdeki günlerde 200 civarında tuzak daha kurmayı planlıyoruz. Tuzaklarda toplanan kokarcalar sonrasında imha edilmektedir. Amacımız kahverengi kokarca ile etkin bir şekilde mücadele ederek verimliliği artırmaktır. Feromon tuzaklarının tamamı proje kapsamında bakanlığmızın kaynakları kullanılarak temin edilmektedir.” denildi.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.