Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından "Tarımsal Üretimin ve Verimliliğin Artırılması İçin Tarım Makinası Alımı Projesi" kapsamında Arnavutluk’un Lushnje, Elbasan ve Belsh şehirlerine bağlı köylerinde yaşayan ve geçimlerini tarımsal üretimden sağlayan ihtiyaç sahibi 35 aileye motokültivatör temin edildi.
Teslim törenine, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TİKA Tiran Koordinatörü Emine Gizem Başkan, Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Atay yaptığı açıklamada, ALSAR Vakfı desteğiyle TİKA liderliğinde gerçekleştirdikleri projelerin devam ettiğini söyledi.
Bu kapsamda geçen sene yine yetim çocukların ailelerine özellikle de kadının tarımdaki üretiminin desteklenmesi için meyve fidanları verildiğini anımsatan Atay, bu yılın başında da ailelere tohum ve gübre desteğinde bulunulduğunu aktardı.
Projedeki katkılarından dolayı ALSAR Vakfı ile TİKA’ya teşekkür eden Atay, şunları söyledi: "Bu da bu serinin son halkası olarak tarım makineleri, özellikle otomasyona uygun verimi artıracak küçük traktör benzeri araçları 35 ailemize hibe ediyoruz. Biz de Büyükelçilik olarak Arnavutluk ile olan mükemmel ilişkilerimizi sahaya da yansıtacak özellikle desteklenmeye ihtiyacı olan ailelere bu mükemmel ilişkilerimizi buraya da yansıtarak onları elimizden geldiğince desteklemekten son derece mutluyuz. İlgiden de son derece mutluyuz. Her zaman bir teveccüh var Türkiye’ye karşı, Türkiye’nin desteklerine karşı. Biz de kardeş ve dost Arnavutluk’a iyi günde ve kötü günde her zaman destek olacağız.”
Büyükelçi Atay, Gurra da yetim çocukların ailelerine destek amacıyla bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Bu proje, kullanım arazisi olan yetim çocukların aileleri için başlattığımız projelerin devamı niteliğindedir. Bu, toprağını kullanmak, işlemek, gelir elde etmek, ekonomisini canlandırmak için imkanlara sahip olan tüm ailelere hizmet eden bir araçtır." diye konuştu.
TİKA tarafından yürütülen proje ile küçük ölçekli üretim yapmaya çalışan ailelerin zamandan, bütçeden ve emekten tasarruf etmeleri, gelirlerinin artırılması ve tarımsal verimliliğe katkı sağlanması hedefleniyor. TİKA
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.