Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Günleri’nin açılışı dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla yapıldı.
Pandemi nedeniyle iki yıl aranın ardından gerçekleştirilen Trabzon Günleri yoğun ilgi gördü.
Açılışta konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustasoğlu: “Trabzon her daim ilklerin şehri olmuştur ve her alanda da başarılı olmuştur. Spordan sanata her alanda başarılı insanları ile hep zirvede kalmış, ülkemize hizmette hiç geri durmamıştır. Bugün de bu mutluluğu yaşıyoruz.”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehitler nedeniyle sadece selamlama konuşması yaparak Trabzon Günleri’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Trabzon Günleri 29 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek.
Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Günleri’nin açılışı dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla yapıldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Ankara’da en son 2019 yılında yapılan Trabzon Günleri, 2 yıllık bir aranın ardından düzenlenirken, 29 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Trabzon Günleri’nin açılışına Bakan Soylu’nun yanı sıra, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, birçok kurumun genel müdürü, Trabzon’un ilçe belediye başkanları, Trabzon’da bulunan sivil toplum örgütlerinin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde son dönemde devam eden askeri operasyonlarda şehit olan askerler için Kur’an Tilaveti okundu. Tören daha sonra Trabzon’un tanıtım videosunun yayınlanmasıyla devam etti.
“Dillere destan oldu”
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise özetle şu şekilde konuştu: “Bu tarih şehrini, kültür ve sanat şehrini, sporun şehri Trabzon’umuzu gerek başkentte yaşayan, gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımıza 4 gün boyunca yaşatmak istiyoruz. Bu şehir aslında Trabzon insanının ruhunda saklıdır. Siz bu şehri tanımak isterseniz önce insanını tanımalısınız. Bu şehrin erkeği Sürmene bıçağı gibi keskin, kadını kazaziye gibi narindir. Bu şehirde tarihin surları sizi takip eder. Her daim buradayım, ilelebet olacağım der. Surlar şehri değil asıl sizi sarar. Elinizi dokundurduğunuz her bir parçada şehrin ruhu süzülür ellerinize yağmur gibi. Aynı şehirde yaşarken farklı düşlerle uyanırsınız.”
“Hayırlı olsun”
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da bir konuşma yaparak, “Trabzon’u, Trabzonluları hepimiz biliyoruz. Ama burası Trabzon’a dair kültürel unsurları, Ankaralılara Trabzon’a gitmeden müşahede etme imkanı verecek. Ben hayırlı olmasını diliyorum tekrar.” dedi.
“İlklerin şehri”
“Trabzon her daim ilklerin şehri olmuştur. Spordan sanata, her alanda başarılı insanlar hep zirvede kalmış, ülkemize hizmette hiç geri durmamıştır. Malumunuz Trabzonspor bu yıl şampiyon olarak bizleri onurlandırmış hep birlikte bizi mutlu etmiştir. Şehrimiz bu şampiyonluk kutlamalarıyla da dillere destan olmuştur. Bu şehir sadece futbolla değil yetiştirdiği olimpiyat, dünya şampiyonları ile de çok büyük gururlar yaşatmıştır. Heyecanlı insanların şehri Trabzon’umuzu gerek başkentte yaşayan gerekse dışardan gelen vatandaşlarımıza 4 gün boyunca doyasıya yaşatmak istiyoruz.”
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.