Manisa’nın Salihli ilçesindeki Sardes Antik Kentinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen amatör tiyatrocular ve dallarında profesyonel eğitmenlerin katılımı ile bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Dionysos Uluslararası Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı’nın ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.
14 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek olan etkinliklere katılan konuklar çadırlarını kurup tiyatro eğitim kampının ilk atölye çalışmalarına katıldılar. Katılımcılar Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler’den tiyatro ile ilgili bilgiler aldılar. Şenlik koordinatörü Dr. Rasim Aşın, “Sardes Antik Kentinde bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Dionysos Uluslararası Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı için yurt içi ve yurt dışından konuklarımız gelmeye başladı. Etkinliğimizin ilk gününde Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, İlk atölye çalışmasını gerçekleştirip farkındalık yarattı” dedi.
Sardes tiyatronun doğduğu yer
Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, “Tiyatro’nun doğduğu yer olarak bilinen Sardes Antik Kentinde gönüllüler hareketinin öncülüğünde sıfır bütçe ve sanatçı dayanışması ile gerçekleştirilen Dionysos Uluslararası Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı çalışmalarının bu yıl 9’uncusu gerçekleştiriliyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda biz buradayız. Tüm tiyatro sanatçılarımızı bu etkinliklere katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.