Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.
Türkiye Okçuluk Federasyonu, Düzce Valiliği himayelerinde Düzce Belediyesinin katkılarıyla, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Türkiye U-21, U-18, U-15 Türkiye Okçuluk Şampiyonası bin 400 okçunun katılımıyla Düzce’de başladı. Düzce Şehir Stadyumu’nda başlayan etkinliklere 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden okçular katıldı.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, okçuluk sporuna değinerek yaptığı konuşmasında sporun gençler için önemine vurgu yaparak "3 farklı kategoride Türkiye Okçuluk Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz." dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ise okçuluğun Düzce’de büyük bir ivme kazandığını belirterek şu anda Düzce’de 350 okçuluk sporcusu olduğunu söyledi. Gelecekte Avrupa ve dünya şampiyonlarının çıkacağına inandığını işaret eden Yazıcı, turnuvaya katılan sporculara başarılar diledi.
Şampiyonanın ilk günü erkekler ve kadınlar deneme atışlarıyla başladı.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.