Niğde’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Uçurtma Şenliği” düzenlendi.
“Haydi Niğde, uçurtmalar gökyüzüyle buluşuyor!” sloganıyla duyurulan etkinlik, Kent Ormanı arkasında yer alan Olimpik Yüzme Havuzu yanı ve Atletizm Pisti çevresinde gerçekleştirildi. Şenlikte ödüllü uçurtma sanatçısı Zahid Mungan tarafından gösteri yapılırken Niğde Belediyesi tarafından da 1.500 adet ücretsiz uçurtma dağıtıldı.
Protokol üyeleri uçurtmaları uçurdu
Gerçekleştirilen etkinlikte, başta Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir olmak üzere, protokol üyeleri tarafından uçurtma uçuruldu. 70 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağı ve Atatürk uçurtmalarının yanı sıra çok sayıda uçurtma gökyüzü ile buluşurken, uçurtmalar vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
"Umudumuz da Cumhuriyet'imiz kadar güçlü olsun"
Niğde Valisi Cahit Çelik, etkinlikte basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Çelik, “106 sene önce Atatürk Samsun’a çıkarak Anadolu’daki bağımsızlık ateşini yaktı. Akabinde Amasya, Sivas ve Erzurum’dan tüm Anadolu’ya bu bağımsızlık ateşi yayıldı. Türkler Anadolu’da hiçbir şekilde esir olmayacaklarını tüm dünyaya ispatlamış oldular. Burada da Gençlik ve Spor Haftası çerçevesinde güzel bir etkinlik yaparak toplam 1.500 uçurtmayı gökyüzü ile buluşturuyoruz. Etkinlikten dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Uçurtmalarımız, gökyüzü kadar yüksek, umudumuzda Cumhuriyet’imiz kadar güçlü olsun diyorum.” şeklinde konuştu.
“Binlerce uçurtmamız göklerde”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise binlerce uçurtmanın Niğde semalarında gökyüzü ile buluştuğunu belirtti. Özdemir, “Gençlik ve Spor Bayramı’nı adına layık bir şekilde gençlikle, sporla, çocuklarımızla birlikte kutlamış oluyoruz. Kuş cenneti olan Akkaya Barajı’mızda binlerce uçurtmamız göklerde. Bugün sadece vatandaşlarımıza 1.500 tane Türk Bayraklı uçurtma dağıttık. Onların hepsini kurup uçurumunu gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda vatandaşlarımız kendi uçurtmalarını da getirdiler. Çok yoğun bir katılım var, bundan da biz son derece mutlu olduk.” dedi.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.