Yeșilyurt Belediye Bașkanı Mehmet Çınar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden yayınladığı ‘Okula döndüğümüz gün ilk teneffüs 40 dakika, söz’ șeklindeki paylașımından sonra 81 ilde ki 81 okula kayısı gönderme kararı aldı. Bașkan Çınar, çocukları her türlü hastalıktan uzak tutmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet dınar, dünyayı etkisi altına alan ( &OVİD-1) koronavirüs salgınından ülkemizin asgari düzeyde etkilenmesi adına ortaya koyduğu üstün gayret ve çabayla vatandaşların takdirini toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderdiği kayısı paketinin ardından şimdi de 81 ilde 81 okula kayısı göndermek için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, koronavirüs salgınından dolayı bir hafta ara verilen eğitim-öğretim döneminin yeniden başlayacağı ilk gün teneffüsün 40 dakika süreceğini sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden duyurmasından sonra harekete geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet dınar, verilen arada çocukların kayısı tüketmeleri için 81 ilde 81 okula kayısı gönderme kararı aldı.
“Ne gerekiyorsa yaparız”
Kayısının içerdiği mineraller bakımından koronavirüs başta olmak üzere tüm hastalıklara karşı tüketilebilecek çok değerli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Mehmet dınar, “Vücut direncinin artmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük faydalar sağlayan kayısımız, içerdiği minareler ve vitaminler bakımından sıhhatli bir bünye için olmazsa olmazdır. Küresel bir tehdit haline dönüşen koronavirüs salgının yayılmasını önlemek, insanlarımızı bu beladan uzak tutmak için her türlü çabanın sergilendiği bu kritik dönemde bizlerde tüm vatandaşlarımızın bu beladan uzak kalmaları için mutlaka kayısı tüketmeleri yönünde sürekli çağrı yapıyoruz. Koronavirüs salgınından halkımızı uzak tutmak adına ortaya koyduğu özverili ve gayretli çalışmalarıyla herkesin takdirini toplayan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya desteğimizi sunmak adına kayısı paketimizi ve kayısı kolonyamızı gönderdik. Bugün de Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un sosyal medya uygulaması üzerinden yayımladığı mesajında, eğitim ve öğretim döneminin yeniden başlayacağı ilk günkü teneffüsün 40 dakika olacağını duyurmasından sonra bizlerde hemen harekete geçtik. Sayın Bakanımızın sosyal medya paylaşımına o kadar uzun teneffüs enerji depolamak için büyük bir fırsat. Sayın Bakanım bu uzun teneffüste çocuklarımızın mutluluğuna Malatya’mızın kayısı ile ortak olmak istiyoruz, 81 ilde 81 okula kayısılar bizden’ şeklinde cevap verdik. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, göz nurumuzdur. Onların her türlü hastalıktan ve sıkıntıdan uzak kalması için ne gerekiyorsa yaparız. Belediye olarak ülkemizin 81 kentindeki 81 okula Malatya kayısısı göndereceğiz. Çocuklarımıza şimdiden afi yet olsun, hem 40 dakikalık teneffüste hem de normal zamanlarda bol bol kayısı ve kayısı ürünleri yiyerek güç depolasınlar. Ülkemizin dört bir tarafındaki çocuklarımıza Mutlu İnsanların şehri Yeşilyurt’tan en içten duygularımla sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Hepinizi çok seviyoruz” diye konuştu. Bülten
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.