MAKÜ‘de Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı (Burdur)

MAKÜ‘de Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı (Burdur)

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Merkez, çocukların eğitimine yönelik yaratıcı ve çok yönlü projelerin üretileceği önemli bir platform olma hedefiyle faaliyetlerine başladı.

Açılış törenine, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitenin akademik kadrosu ve çok sayıda anaokulu öğrencisi katıldı. MAKÜ Rektörü Dalgar, açılış kurdelesini Mehmet Yıldızlı İlkokulu anasınıfı ve MAKÜ Anaokulu öğrencileriyle birlikte kesti.

Törenin ardından katılımcılar, merkezde yer alan ve Türkiye’nin kültürel miras öğelerinin sergilendiği özel odayı gezdi. Daha sonra merkezin diğer eğitim alanları, atölye ve uygulama odaları incelendi. Merkez; MAKÜ’nün vizyon ve misyonu doğrultusunda, öğrenmeye meraklı ve keşfetmeyi seven çocuklara ilham verecek projelerin üretileceği bir alan olarak tasarlandı. Üniversitenin tüm fakülte ve bölümlerinden akademisyenlerin, çocuklara yönelik atölye, proje ve etkinlik fikirlerini burada hayata geçirmesi amaçlanıyor.

“Üniversiteler daha fazla iç içe olmalı”

Açılış sonrasında konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitelerin sadece öğrencilere eğitim veren kurumlar olmanın ötesinde topluma doğrudan katkı sunmaları gerektiğini vurguladı.

Rektör Dalgar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Üniversiteler sadece kayıtlı olan öğrencilerin eğitiminden ve bilimsel araştırmalardan sorumlu değil. Üniversitelerden daha fazla katkı bekleniyor. Bu, dünyadaki tüm üniversiteler için geçerli bir durum ve Türkiye’de de bu yaklaşım giderek yaygınlaşıyor. Bu yönüyle biz de Burdur’un eğitiminden kültürüne, sanatından sporuna, gıdasından tarımına ve turizmine kadar her alanda bulunmaya çalışıyoruz. 2025 yılının son ayları da bu yaklaşımımızı gösteren çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı. Eğitimi sadece dersliklerde bırakmıyor; ders dışı kazanımlarla da destekliyoruz. Yaptığımız her faaliyetin amacı yalnızca Burdur’un ya da bölgenin gelişimi değil, aynı zamanda bölgeyi bir laboratuvar gibi görüp toplumun her kesimiyle temas ederek yeni akademik çalışmalara da zemin hazırlamaktır.”

Çocuklar MAKÜ çiftliği’ni ziyaret etti

Açılış programının sonunda çocuklar, akademisyenlerle birlikte büyük ve küçükbaş hayvanların yer aldığı MAKÜ Çiftliği’ni ziyaret etti. Burada çeşitli hayvanları yakından tanıma fırsatı bulan minikler, hem eğlendi hem öğrendi.



* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.