Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılacak Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyon başlangıcını yaptı.
Hamamın hamam fonksiyonu dışında oyuncak müzesi olarak da kullanılacağını kaydeden Başkan Altay, “Ailelerin çocuklarıyla beraber her daim ziyaret edebilecekleri yeni bir mekan oluşturuyoruz. İnşallah bu yıl tamamlanarak hizmete açılmış olacak” dedi
Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Köprüsünün yanında bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonunu yaparak tarihi eseri yeniden ihya ediyor. Tarihi hamamın restorasyon başlangıcı için düzenlenen programda konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, uzman ekiplerin tek tek taşları ve betonları ayrıştırarak, çok ince ve en orijinal haline geri çevirecek bir restorasyon çalışması yaptıklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Meram’la ilgili çok büyük hayalleri olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, “Meram eski günleri gibi falan demeyeceğim, eski günlerinden çok daha ötesine geçecek. Vatandaşlarımızın kullanacağı alanların belki 4 veya 5 katına çıkarıldığı bir alan haline gelmiş olacak. Uğur başkanımız bu dönemde Meram’da asla bizi yalnız bırakmadı. Ya bir işin içinde beraber olduk ya yanımızda oldu, arkamızda oldu ama hep beraber koşturduk. Konya’da o büyük birlik ve beraberlik, çok büyük bereketlere vesile oldu. Kendi gücümüzün yetmeyeceği, altından kalkamayacağımız her işte o birliğin beraberliğin sayesinde altından kalkmış olduk. Ben, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Şehrimiz her hizmetin en iyisine layık”
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’nın her hizmetin en iyisine layık bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Bunu yapacak kadrolar da AK kadrolar. Geçmişten bugüne bu güzel işleri hep yaptılar, 31 Mart 2024’te de yeni bir tarihin başlangıcı olarak bu güzel işlerin çok daha büyüyeceği bir dönemi birlikte yaşayacağız. Bu şehri yönetenlerin kendi içindeki birlik ve beraberliği ve aynı hedefe koşma anlayışıdır. Bu restorasyonun Konya’mız için hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesini yaptı.
“Bu alanda restorasyon yapmak bize nasip oldu”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da önemli bir işin temelini attıklarını ve yapılan bu çalışmaların hepsinin Konya’ya hizmet olarak yansıdığını belirterek konuşmasına başladı.Tarihi hamamın 600 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yapıldığını paylaşan Başkan Altay, “Hepimizin ‘Meram Hamamı’ diye bildiğimiz bu alanda restorasyonu yapmak bizlere nasip oldu. Bu bölge hepimizin çocukluğunun geçtiği, Konya’ya gelenlerin en çok ziyaret ettiği alanlardan birisi. Burada da aynı Darü’l Mülk Projesi’nde olduğu gibi zihnimizdeki resmin büyük parçasını ortaya koymak adına yap-bozun parçalarını tek tek yerleştiriyoruz. Tavusbaba civarında dönüşüm ve caminin güçlendirilmesiyle başlamıştık. Şimdi buradaki hamamın restorasyonuyla devam ediyoruz. Sonrasında Vali Konağı’nın taşınmasıyla birlikte orada yapacağımız düzenleme ve Çamlıbel arkasında yapmış olduğumuz kamulaştırma ile birlikte burası adeta yeniden canlanacak. İnsanların koşarak geleceği mekanlar yapmayı arzu ediyoruz. Bu hamamın restorasyonu konusunda çok titiz bir çalışma yürütüldü. Özellikle betonarmeden arındırarak tekrar o taş yapının güzelliğinin ortaya konacağı güzel bir restorasyon çalışması yürütüyoruz. Artık bu konuda da hem projesinden hem de yapımına kadar ciddi bir uzmanlık alanı şehrimizde oluştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
“Bir oyuncak müzesi de olacak”
Ayrıca hamamın hamam fonksiyonu dışında bir oyuncak müzesi olarak da kullanılacağını kaydeden Başkan Altay, “Böylece ailelerin çocuklarıyla beraber her daim ziyaret edebilecekleri yeni bir mekan oluşturuyoruz. İnşallah bu yıl tamamlanarak hizmete açılmış olacak. Böylece Meram’ımız çok önemli bir hizmet kazanacak. İnşallah Konyalıların çokça ziyaret ettiği, gelip ilgiyle vakit geçirdikleri bir mekan olacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Altay ve Başkan Kavuş ilk harcı koyarak tarihi hamamın restorasyonunu başlattı. Programa katılanlar daha sonra hamamda incelemede bulunarak bilgi aldı. »AB Haber Merkezi
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.