Vali Seddar Yavuz, askeri ve siyasi erkân ile Kurban Bayramı arifesinde polis ve asker şehitliğine gitti.
Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Kapancı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Alper Doğan, şehit ve gazi yakınları ile gaziler katıldı.
“Kabirleri önünde dua okudular”
Kuran tilaveti ile başlayan şehitlik ziyareti programında Vali Seddar Yavuz ve beraberindekiler; asker ve polis şehitliklerini ziyaret ederek kabirleri önünde dua okudu. Şehitliklere karanfil bırakan ilimiz protokolü, akabinde şahit ve gazi yakınları ile sohbet ederek sabırlar diledi. Akabinde Vali Seddar Yavuz, bir açıklama yaparak “Aziz milletimizin İslam Dünyasının ve gönül coğrafyasının mübarek Kurban Bayramını gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. Dini bayramlar, yardımlaşma, dayanışma, sevginin paylaşıldığı, küslerin barıştığı, milli birlik beraberliğimize hizmet eden müstesna günlerdir” diye konuştu.
“3 bine yakın bayramlık teslim ettik”
Sözlerini sürdüren Vali Seddar Yavuz, “Bu kapsamda özellikle yetim ve öksüzlerin, kimsesizlerin ekonomik yoksunluk içinde bulunan kardeşlerimizin bayram sevincine dahil olması için Valiliğimizce çalışmalar yürütülmektedir. Hiç kimsenin çaresiz durumda bırakılmamasına özen gösterilmektedir. Bu vatandaşlarımızın bayram sevinci yaşayabilmesi için her türlü destek sağlanmış ayrıca 3 bine yakın evladımızı bayramlığı teslim edilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Yavuz, ‘kurallara riayet edelim”
Bayramda ilimizde tedbirlerin alındığını da hatırlatan Vali Yavuz, “Bayram süresince kurum ve kuruluşlarımızca gerekli tedbirler alınmış bayramın huzur ve güven ortamında geçmesi için gerekenler planlanmıştır. Bu vesileyle özellikle yola çıkan kardeşlerimize trafik kurallarına uymalarını, görevlilerin ikazlarına riayet etmelerini uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını, aşırı sürat yapmamalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.
“Kurban keseceklere uyarı”
Kurban kesecek olanları da uyaran Yavuz, “Kurban bayramı vesilesiyle kurban kesecek kardeşlerimizin kurbanlarını, Valiliğimizce tespit edilmiş alanlarda kesmeleri tekrar hatırlatıyoruz. Bahçeli evlerinde ve diğer alanlarda olanların kurban kesecek olanların çevreyi kirletmemelerini, çevreye duyarlı olmalarını, kurban kesmenin bir ibadet olduğunu dolayısıyla ibadetin ruhuna aykırı davranışlarda bulunmamalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, tüm Kocaelili kardeşlerimize sevgi, selam ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi. Ayşe Aydın Ceyhan
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.