Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltopak, Kütahya basınının deneyimli isimlerini üniversite kampüsünde ağırladı. "Kıdemli Gazeteciler" buluşmasında yerel basının Kütahya’ya olan katkısı ve üniversite-medya iş birliğinin önemi konuşuldu. Buluşmada Dumlupınar Gazetesi de aktif olarak yer aldı.
Rektör Kızıltoprak’tan basına övgü
Toplantıya Dumlupınar Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasin Pehlivangil ile birlikte gazeteci-yazar İhsan Tunçoğlu, Erkan Sağlam, Hüseyin Efe ve Bünyamin Çapgulaş da katıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan İhsan Tunçoğlu, Rektör Kızıltoprak’a misafirperverliği için teşekkür ederek verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
“Basın, milletin müşterek sesidir”
Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yerel basının şehrin gelişimi açısından çok önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. “Gazetecilik bir kamu hizmetidir. Sizler halkın sesi, gözü ve kulağısınız. Kütahya gibi kadim bir şehirde gazetecilik yapmak, aynı zamanda tarihimize sahip çıkmak demektir.” dedi. Kızıltoprak, konuşmasında Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir” sözünü hatırlatarak basının demokrasinin gelişmesinde üstlendiği role dikkat çekti. Toplantının sonunda, gazeteci-yazar İhsan Tunçoğlu, Rektör Kızıltoprak’a kendi yazdığı kitabın üçüncü baskısını hediye etti.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.