Balıkesir'deki Manyas Kuş Cenneti, sonbahar aylarında pelikanlar ve flamingolarla adeta bir doğa şölenine sahne oluyor.
Manyas Gölü'nde sonbahar göçü başladı. Her yıl olduğu gibi bu sonbaharda da Manyas Gölü, göçmen kuşların uğrak noktası hâline geldi. Özellikle pelikanlar ve flamingolar, göl çevresinde gözlemlenmeye başlandı. Gölün zengin ekosistem ve bol balık kaynakları, pelikanların burada konaklamasını sağlıyor.
Flamingolar ise gölün sığ ve tuzlu alanlarında beslenerek pembe renkleriyle doğaya renk katıyor. Avrupa Konsey A sınıfı diplomasına sahip özel bir koruma alanı olan ve 266'dan fazla kuş türüne ev sahipliği yapan bu bölge, özellikle sonbaharda kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçıları için eşsiz fırsatlar sunuyor. Bursalı fotoğraf sanatçısı Recep Burçak da Manyas Gölü'ne sonbahar ziyaretinde bulunan pelikan ve flamingo sürüsünü günün çeşitli zaman dilimleri içerisinde görüntüleyen sanatçılardan bir tanesi. Tepeli pelikan ve küçük akbalıkçıl gibi türler de bu dönemde sıkça görülüyor.
Uluslararası öneme sahip olan Manyas Gölü, 1998 yılında Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınmış bir sulak alan. Bu statü, gölün sadece Türkiye için değil uluslararası düzeyde de önemli bir biyolojik çeşitlilik merkezi olduğunu belgeliyor. Bandırma Belediyesi ve Kuş Cennet Millî Parkı yetkililer, doğaseverler bu eşsiz göç dönemini izlemeye davet ediyor. Göl çevresinde kurulan gözlem kuleler ve yürüyüş parkurları sayesinde ziyaretçiler kuşları rahatsız etmeden izleyebiliyor. Doğanın ritmini izlemek isteyenler için Manyas Gölü, bu sonbaharda kaçırılmayacak bir durak. Ak pelikanların zarf süzülüşü ve flamingoların pembe dansı, gölün sakin sularında hayat buluyor.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.